MODU – Cel mai mic telefon din lume in Romania

Autor: -

Compania romaneasca TDT Distribution si Vodafone vor lansa pe piata locala la mijlocul lunii februarie terminalele mobile Modu, un concept nou pentru telefoane, in care modulul GSM, cel mai mic din lume, se poate integra in diverse carcase, sau huse, pentru a capata dimensiuni, forme si functii complet diferite.
Romania devine astfel primul stat din Europa in care se lanseaza pe canale oficiale acest nou concept. Modu este inventat de Dov Moran, antreprenor care a inventat si solutiile de stocare USB Flash, tehnologie cumparata ulterior de SanDisk pentru 1,6 miliarde de dolari.

Dov Moran, prezent in Romania pentru scurt timp, a subliniat ca Modu este un terminal concept, lansat deocamdata doar pe cateva piete emergente printre care Israel, Filipine.

Practic, telefonul (cel mai mic din lume conform Cartii Recordurilor) poate functiona independent avand implementate functiile de baza, insa introdus in diferite carcase, acesta capata noi functii precum camera foto, iluminare speciala, functie de MP3 sau functii pedometru (monitorizare a numarului de pasi facuti de utilizator). Carcasele se vand separat.

Patru companii de pe glob lucreaza in prezent la dezvoltarea de noi huse pentru terminalul mobil. Moran subliniaza ca orice companie de tehnologie poate crea, pe baza unui kit, propriile huse pe care ulterior sa le comercializeze.

Practic, conceptul este similar cu cel folosit de Apple in magazinul virtual App Store, insa in loc de aplicatii se creaza huse cu functii diferite. "Vom lansa huse in diferite culori si diferite functii, unele se vor conecta si la televizor, altele vor avea functii specifice BlackBerry-urilor. Posibilitatile sunt foarte mari. In prezent lucreaza patru companii pentru dezvoltarea de huse insa suntem abia la inceput", spune Dov Moran.

Compania va primi o pondere din vanzarile de huse, la fel cum si Apple primeste o parte din vanzarile de aplicatii dezvoltate de alte companii sau persoane fizice.

Modulul de baza al telefonului cantareste circa 28 de grame, avand o lungime de 72,1 mm si latime de 37,6 mm.

In prima faza vor fi disponibile 5 huse pentru telefonul Modu. Cea "de baza" va fi distribuita gratuit cu telefonul.

Husa "mini jacket" schimba infatisarea telefonului in culori diferite – albastru, roz si argintiu. Husa este descrisa ca fiind "mica si compacta".

Husa "night jacket" se lumineaza in momentul in care telefonul suna. Include si o camera de 3,2 Mega Pixeli cu blitz.

Husa "sport" este proiectata pentru a putea fi atasata bratului in timpul exercitiilor fizice. Aceasta are functii de numarare a pasilor posesorului si MP3 Player.

De asemenea, separat, utilizatorii vor putea achizitiona si un display de 8 inci pentru vizualizarea de fotografii stocate pe memoria interna de 2 Gb.

Pentru o demonstratie a telefonului intrati pe Hit.ro

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*