Cutie neagra pe masini

Autor: -

Aeronavele au de ani buni cutii negre (de culoare portocalie), ce inregistreaza date despre intreaga functionare a aparatului de zbor, si sunt singurul ajutor pentru anchetatori in cazul unui accident. Si aceste cutii negre au fost atat de rapid adoptate, pentru ca orice accident aviatic este un adevarat dezastru, ce poate fi evitat pe viitor prin descoperirea cauzelor exacte.

GM si Toyota au avut astfel de sisteme inca din anii 1990. Insa nu erau inregistrati decat foarte putini parametri, si doar in momente special predefinite. Acum, GM incearca sa convinga congresul SUA sa adopte o lege a cutiilor negre pentru autoturisme, ce ar impune ca fiecare masina noua vanduta sa aiba un astfel de dispozitiv. Cu ajutorul lor accidentele ar fi mult mai usor de solutionat, iar eventualele probleme de functionare mai rapid identificate si solutionate.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*