Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Prelungirea licentelor GSM pentru Orange si Vodafone, intre 0 si 150 mil. dolari.

48 sec read

Nu exista nicio precizare cu privire la plata unei taxe de prelungire", a declarat pentru ZF Liliana Solomon, CEO al Vodafone Romania. Mai mult, este pusa in discutie chiar si taxa in sine, ca nu ar fi fost pentru "o licenta". "Trebuie mentionat ca taxele pe care noi le-am platit in trecut nu au fost taxe de licenta, ci de eliberare a spectrului de catre Ministerul Apararii Nationale si prin urmare a fost, din punct de vedere legal, o alta taxa", mai spune Solomon.

Licentele de telefonie mobila GSM ale Orange si Vodafone, pe care cele doua companii le-au castigat in anul 1996, platind fiecare cate 75 mil. dolari, vor expira in decembrie 2011, iar statul si operatorii trebuie sa ajunga la un acord in ceea ce priveste termenii reinnoirii.

Statul ar dori sa stoarca cat mai mult avand in vedere imprumutul luat de la Fondul Monetar International urmand sa ajunga la 12 mld. euro in intervalul 2012-2014. Termenii pentru reinnoirea licentelor trebuie sa fie definiti cat mai curand posibil pentru ca acest lucru va determina planificarea investitiilor. Conditiile in care Orange si Vodafone isi vor prelungi licentele GSM urmeaza sa fie stabilite pana la finele anului de catre Guvern si Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM), ocazie cu care va fi clarificata si discutia referitoare la plata sau nu a unei taxe.

Articolul original pe ZF.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.