De ce a fost mutat monumentului Lupoaicei

Autor: -

In primul rand trebuia montat un ceas de la 1400 care e din 2010 in locul Lupoaicei la Romana si din considerente istorice, cred. In anul 1906, cu ocazia celebrării a 25 de ani de la încoronarea regelui Carol I, municipalitatea Romei a dăruit bucureştenilor o copie în bronz a lupoaicei cu gemeni, care iniţial a fost amplasată în incinta Arenelor Romane din Parcul Carol. Ulterior, în 1908, statuia a fost adusă în Piaţa Sfântul Gheorghe, care pe atunci se numea Piaţa Romei. În anul 1931, statuia a fost mutată pe Dealul Mitropoliei, iar în anul 1965 a ajuns în mijlocul părculeţului din Piaţa Dorobanţi. Pentru mai multă siguranţă, în anul 1997 statuia a fost mutată în Piaţa Romană, unde a stat până la mutarea ei în Piaţa Sfântul Gheorghe.

Vineri statuia a fost adusa inapoi in locul de la 1908, Piaţa Sfântul Gheorghe din Bucureşti devenind Piaţa Roma de atunci.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*