Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Jailbreak iOS 4.1 pe iPhone 3G

2 min read

image thumb1

Am scris un tutorial pe www.inspectorgadget.info in care prezint cum se poate face jailbreak pe un Iphone 3G si voi continua colaborarea cu www.inspectorgadget.info scriind posturi pentru mai multe sisteme de operare. Acest articol il voi prelua si pe acest blog urmatoarele fiind disponibile doar pe Inspector Gadget.

Folosind aceasta metoda de unlock vi se va pastra baseband-ul si va va permite hacktivarea telefonului nefiind nevoie de cartela operatorului pentru activarea telefonului. In continuare vei customiza versiunea de soft 4.1 creand un custom ISPW, dupa care il vei pune pe telefonul tau Iphone 3G folosind metoda Restore.

1.Descarcati sn0wbreeze 2.0.2 de aici.

2.Descarcati iOS 4.1 pentru: iPhone 3G (308 MB)

image

 

3. Deschideti snowbreeze. Programul are 2 optiuni de lucru : simple mode si expert mode. Selectati expert mode si apasati butonul albastru pentru a continua.

image

4.Acum veti cauta in calculator locul unde ati salvat fisierul iOS 4.1 downloadat, dupa ce programul verifica fisierul si va afiseaza un mesaj de avertizare, apoi va aparea semnul ok, dupa care apasati butonul albastru pentru a continua.

5.In ecranul acesta sn0wbreeze va afisa optiunile pe care le avem in configurarea firmware-ului. Selectati General dupa care apasati butonul albastru pentru a continua.

6.Acum veti ajunge in ecranul care va ofera urmatoarele optiuni :

image

a – optiunea de a activa telefonul, bifati-o doar daca NU aveti cartela operatorului de unde e cumparat telefonul

b – activarea background wallpaper (daca vreti performanta maxina nu activati)

c –  activarea procentajului bateriei

d –  activarea multitaskingului (probabil cea mai interesanta facilitate la ios 4.0)

e – debifati optiunea de a adauga sn0wbreeze app

f – puteti selecta ce spatiu sa fie alocat partitiei de sistem unde e stocat sistemul de operare al telefonului, si tot ce downloadati din Cydia(ramane la atitudinea voastra cat doriti sa aiba).

7.Apasati butonul albastru pentru a continua si ignorati urmatoarele ferestre dand next.

image

8.Cydia va fi instalata automat, sn0wbreeze va da posibilitatea de a introduce in firmware anumite fisiere .deb care vor fi instalate odata cu firmware-ul. Selectati din calculator fisierele .deb dorite folosind optiunea browse. Daca nu stiti ce sunt aceste fisiere nu modificati nimic dati next.

image

9.Acum sn0wbreeze va da optiunea de a modifica logo-ul care va apare atunci cand se deschide telefonul sau cand il introduceti in Recovery Mode. De preferabil debifati optiunile logo si dati next.

image

10.Acum veti ajunge din nou la meniul principal de optiuni, selectati optiunea Build IPSW si apasati butonul albastru pentru a creea custom ipsw-ul. Lasati programul sa lucreze, ar putea dura ceva, depinde de configuratia calculatorului vostru. Dupa ce termina de facut custom ipsw-ul va afisa un mesaj dupa care puteti inchide sn0wbreeze, si puteti incepe procesul de restore.

Cum sa faci un restore de versiune:

Intainte sa faci restore  la custom ipsw-ul creat anterior ar trebui sa stii ca atunci cand ii vei da restore vei instala versiunea 4.1 goala, fara contacte, fara mesaje,  fara niciun program. Daca vrei sa beneficiezi in continuare de toate programele si contactele tale iti recomand sa faci un backup dupa cum urmeaza:

1. Deschideti Itunes si conectati Iphone-ul la calculator.

2. Apesi click dreapta pe telefonul tau din coloana Devices si selectezi optiubea Back Up.

image

3.Dupa ce ai creat Back Up-ul, tineti apasat butonul SHIFT de pe tastatura in timp ce dati click pe butonul Restore din iTunes.

4.Va aparea o fereastra in care vi se va cere sa selectati firmware-ul dorit si veti selecta din calculator custom ispw-ul creat anterior. Dupa selectare iTunes va trece prin procesul normal de restore.

image

Asta este tot sper ca o sa te bucuri de noua ta versiune de IOS.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Xiaomi 14 simplu și Pro: lansare oficială cu HyperOS și camere foto Leica

Cuprins Xiaomi 14 simplu și Pro: Lansare Oficială cu HyperOS și Camere Foto Leica Design și Specificații Tehnice HyperOS: O Nouă Experiență de Utilizare...
Avatar of Stefan Rosioara Stefan Rosioara
2 min read

Telefoanele Honor care vor primi actualizare la Android 13 / MagicOS 7.1

Telefoanele Honor care vor primi actualizare la Android 13 / MagicOS 7.1 În lumea tehnologiei mobile, actualizările de sistem de operare reprezintă un aspect...
Avatar of Stefan Rosioara Stefan Rosioara
2 min read