Teme dinamice pe platforma Blogger

Autor: -
interfataGoogle a introdus zilele trecute o noua interfata de administrare a platformei blogger, dupa cum puteti vedea mai jos. Noua interfata iti vine peste mana fiind mult mai greu sa intri in sectiunea de editare a postarilor cand esti, de exemplu, in fereastra de compunere a unui articol, iar culoarea galbena este destul de obositoare ochiului pe fundalul alb.
Ieri am fost intampinat in interfata de administrare de un pop-up ce ma informa ca in sectiunea design a aparut, pe langa vechiile teme, un nou template.
Dynamic Views iti va remodela blogul prezentand articolele tale asemeni News Feed-ului din Facebook. Exista 7 moduri interactive de prezentare a articolelor ce pot fi folosite pe orice sait/blog creat cu ajutorul platformei Blogger. Pentru un mic preview al acestei functii, trebuie sa adaugi la sfarsitul adresei URL sintaxa /view sau daca doresti un mod specific de vizualizare, adauga sintaxa /view/ dupa URL-ul saitului, urmata de unul din cele 7 moduri de vizualizare disponibile: Classic, Flipcard, Magazine, Mosaic, Sidebar, Snapshot si Timeslide. 

Modul de vizualizare MAGAZINE pare a fi inspirat dupa structura blogului Refresh.ro:
1
2
Modul de vizualizare SLIDEBAR seamana cu timeline-ul din Facebook:
3
Modul de vizualizare TIMESLIDE mi se pare geniala si cred ca este cea mai utila pentru cititori deoarece ofera in partea dreapta la trecerea mausului peste titlul articolululi un mic preview prin extinderea unei ferestre:
a1
Toate aceste moduri de vizualizare a saitului tau aduc si multe dezavantaje saitului tau. Astfel bannerul saitului, widgeturile, faviconul, semnatura blogului, arhiva completa si blogroll-ul vor disparea complet, neexistand posbilitatea de a adauga nici macar o poza in stanga sau dreapta ecranului. Ai intergrate in schimb butoanele +1, Like si Tweet.
Dynamic Views afecteaza totodata si vizualizarea pe telefoanele mobile a saitului tau, daca nu ai activata varianta de mobile. Pe Safari nu vei putea vedea absolut nimic din sait, pe symbian este incontrolabil, modurile Dynamic Views putand fi vizualizate doar pe Opera Mini, varianta de iPhone.
Pentru noua infatisare a platformei Blogger s-au folosit cele mai noi standarde web, AJAX, HTML5 si CSS3.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*