Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

LEGAL ISSUES in SOCIAL MEDIA

1 min read

P1540827 thumb 25255B2 25255D

Corneliu Cojocaru – BCR: ,,In online in Romania poate sa faca oricine orice, mai putin posesorii de bloguri”. Asa a inceput conferinta LEGAL ISSUES in SOCIAL MEDIA la Hilton Palace.

p1540827_thumb-25255b2-25255d-300x168-2703495

Cateva idei principale:

Cine este propietarul unui articol pe un site? autorul in totalitate.

Mugurel Radulescu, Coca Cola: este o greseala sa raspunzi la un atac neetic cu aceleasi metode.

Sorana Savu, PR: Cautati-va pe Google macar o data pe saptamana.

Piticu – ce faci cand in televiziune se fura un clip de la un post tv care ulterior a fost postat pe Youtube?Poti ataca in justitie pe cel care a furat continutul dar daca te judeci cu Pro TV, nu te mai preia apoi nicio televiziune, de frica procesului.

Corneliu Cojocaru – BCR: „CNA” in online ar necesita o armata de oameni

Piticu: Cat conteaza activitatea unui utilizator in social media pentru o viitoare candidare la un post? Ioana Marcu – HR Director, Orange Romania: Nu au in politica de recrutare specificata vreo clauza, se va tine cont doar daca defaimeaza in vreun fel brandul in social media.

Ioana Marcu: Exista un cod de etica pentru angajatii Orange, nu se monitorizeaza nici mailul, nici activitatea social media angajatilor, se cauta pe internet cum este vazut brandul Orange.

Manafu: Daca eu iau o stire ce contine o informatie confidentiala de pe un blog mic si o dau mai departe, sunt eu raspunzator pentru stire, dat fiind ca apar mai sus in Google?

Compania va aplesa la un specialist in PR, iar pe leagal te da in judecata. dar trebuie sa folosesti leagalul in cazuri extreme.

Piticu a avut ca studiu de caz un articol cu frunza brandului de tara dupa propriul blog.

Manafu a prezentat cateva virale false prezentate pe bloguri si tv printre care viermii din copanul kfc, sobolanul din supermarket, crucea din curtea lui becali, poza trucata a Mihaelei Radulescu.

Roxana Ionescu – NNDKP: Orice firma ce retine datele utilizatorilor in urma apasarii butonului de Accept intr-o aplicatie de Facebook, este considerata Operator de date cu caracter personal!

Delia Belciu – NNDKP m-a lamurit ca cei ce detin conturile frbaschet pe twitter si facebook le vor mai folosi minim 2 ani de acum inainte daca maine s-ar incepe un proces.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.