Service SONY pentru laptopurile VAIO

Autor: -

La fix 6 luni si 2 zile dupa ce am achizitionat un laptop Sony Vaio VP….. de la eMAG mi s-a stricat hardul din senin. Am incercat cu Hiren’s Boot, cu Windows XP ruland dupa CD, nicio rezolvare, nu imi recunostea hardul.

DSC04816In dimineata urmatoare am sunat la eMAG, iar de acolo mi-au spus ca doar SONY se ocupa de garantii si mi-au dat numarul de la service-ul SONY, desi stiam ca in trecut si Flamingo s-a ocupat de service pentru SONY. Am sunat la numarul 021 313 88 72, mi-a raspuns un robot ce imi cerea insistent seriile de pe laptop pentru a putea intra in legatura cu un operator. Mi-a raspuns un operator si mi s-au mai cerut odata seria de pe laptop. Consultantul a incercat sa imi reinstaleze Windowsul (venise preinstalat si cu o partitie ce avea un back-up), dar nicio sansa. Acesta mi-a spus ca o sa vina un curier UPS si o sa-mi ridica laptopul. La intrebarea mea proasta: ,,Unde duceti lasptopul, ca sa-l aduc eu?” mi s-a raspuns ca in Frankfurt. Ziua urmatoare am reusit sa salvez datele dupa hard scotand hard disk-ul din laptop si folosind un rack (DA! SONY te lasa sa umblii in laptop atata timp cat nu deteriorezi nimic fara sa pierzi garantia). Folosind un chdisk-ul din Acronis am reusit sa fac hardul din nou functional, dar tot avea multe baduri.

Duminica noaptea mi s-a stricat laptopul, luni am sunat la service, miercuri la ora 17 a venit curierul cu o super cutie pentru transport, iar joi la ora 5 dimineata laptopul ajunsese in Frankfurt.

Scurta calatorie a laptopului meu s-a terminat marti cand laptopul mi-a fost inapoiat cu hard disk-ul inlocuit si cu Windowsul preinstalat.

Ce mi-a placut cel mai mult la SONY a fost fisa de service ce era redactata in romana si semnata de Koji Mizuno – director Vaio Service, Europa si cadoul primit din partea acestora, o laveta albastra pentru curatarea ecranului. Intentionez sa imi cumpar o extindere de garantie, avand in vedere timpul redus in care s-a efectuat reparatia si conditiile de garantie ce iti permit sa deschizi laptopul.

DSC04817

DSC04824

DSC04821

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*