Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Service SONY pentru laptopurile VAIO

1 min read

DSC04816 thumb

La fix 6 luni si 2 zile dupa ce am achizitionat un laptop Sony Vaio VP….. de la eMAG mi s-a stricat hardul din senin. Am incercat cu Hiren’s Boot, cu Windows XP ruland dupa CD, nicio rezolvare, nu imi recunostea hardul.

dsc04816_thumb-300x225-2574616In dimineata urmatoare am sunat la eMAG, iar de acolo mi-au spus ca doar SONY se ocupa de garantii si mi-au dat numarul de la service-ul SONY, desi stiam ca in trecut si Flamingo s-a ocupat de service pentru SONY. Am sunat la numarul 021 313 88 72, mi-a raspuns un robot ce imi cerea insistent seriile de pe laptop pentru a putea intra in legatura cu un operator. Mi-a raspuns un operator si mi s-au mai cerut odata seria de pe laptop. Consultantul a incercat sa imi reinstaleze Windowsul (venise preinstalat si cu o partitie ce avea un back-up), dar nicio sansa. Acesta mi-a spus ca o sa vina un curier UPS si o sa-mi ridica laptopul. La intrebarea mea proasta: ,,Unde duceti lasptopul, ca sa-l aduc eu?” mi s-a raspuns ca in Frankfurt. Ziua urmatoare am reusit sa salvez datele dupa hard scotand hard disk-ul din laptop si folosind un rack (DA! SONY te lasa sa umblii in laptop atata timp cat nu deteriorezi nimic fara sa pierzi garantia). Folosind un chdisk-ul din Acronis am reusit sa fac hardul din nou functional, dar tot avea multe baduri.

Duminica noaptea mi s-a stricat laptopul, luni am sunat la service, miercuri la ora 17 a venit curierul cu o super cutie pentru transport, iar joi la ora 5 dimineata laptopul ajunsese in Frankfurt.

Scurta calatorie a laptopului meu s-a terminat marti cand laptopul mi-a fost inapoiat cu hard disk-ul inlocuit si cu Windowsul preinstalat.

Ce mi-a placut cel mai mult la SONY a fost fisa de service ce era redactata in romana si semnata de Koji Mizuno – director Vaio Service, Europa si cadoul primit din partea acestora, o laveta albastra pentru curatarea ecranului. Intentionez sa imi cumpar o extindere de garantie, avand in vedere timpul redus in care s-a efectuat reparatia si conditiile de garantie ce iti permit sa deschizi laptopul.

dsc04817_thumb-300x225-3009032

dsc04824_thumb-225x300-8097622

dsc04821_thumb-300x225-4841394

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.