Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Tarifele in roaming scad de la 1 Iulie

1 min read

Comunicatul Vodafone:

Începând din 1 iulie 2012, clienții Vodafone vor beneficia de un mod de tarifare mai avantajos pentru apelurile inițiate în roaming, prin serviciul de roaming Vodafone World, către țările din Uniunea Europeanăƒ, Elveția, Islanda, Liechtenstein și Norvegia (Zonă 1 Vodafone World) precum și pentru apelurile primite din aceeași zonă.
Astfel, costul efectuării unui apel local (apel către România și apel către destinații internaționale din UE) va fi de 0,29 EUR/min (fără TVA). Costul unui apel primit din țările Uniunii Europene, Elveția, Islanda, Liechtenstein sau Norvegia va fi de 0,08 EUR/min (fără TVA). În cazul mesajelor text, costul unui SMS trimis va fi de 0,09 EUR/SMS (fără TVA). Traficul de date în roaming se va tarifa începând cu 1 iulie cu 0.70 EUR/MB (fără TVA), iar taxarea minimă per sesiune va fi de 1 Kb.

Comunicatul Orange:

Începând cu 1 iulie 2012, abonaţii şi utilizatorii cartelelor PrePay Orange vor plăti mai puţin pentru apeluri, mesaje scrise şi trafic de date în roaming. Orange reduce tarifele standard pentru apelurile de voce, date şi pentru SMS în conformitate cu prevederile Uniunii Europene. Astfel, când călătoresc în Uniunea Europeană, clienţii Orange vor plăti pentru apelurile efectuate către ţări din Uniunea Europeană 0.29 euro/ minut, apelurile primite vor fi taxate cu 0.08 euro/ minut, un SMS trimis 0.09 euro/SMS şi traficul de date 0.70 euro/ MB, preţuri fără TVA.

Comunicatul Cosmote:

COSMOTE România reduce cu 17,1% tarifele pentru apeluri de voce iniţiate din ţări membre ale Uniunii Europene şi cu 27,2% pe cele pentru apelurile primite în spaţiul UE, începând de la 1 iulie, conform reglementărilor Comisiei Europene. Noile tarife se aplică tuturor clienţilor COSMOTE; atât abonaţii cât şi utilizatorii de cartelă preplătită vor beneficia de tarifele Roaming Avantaj de 0,29 euro/minut (fără TVA) pentru apeluri iniţiate, respectiv 0,08 euro/minut (fără TVA) pentru apeluri primite în ţările UE şi 0,09 euro/SMS. Pentru trafic de date, clienţii COSMOTE vor beneficia de reducerea tarifelor cu 65%, astfel, începând cu 1 iulie, tarifele pentru acest serviciu în roaming în spaţiul Uniunii Europene va fi de 0,70 euro/MB (fără TVA), plătit pentru 1KB. În plus, pragul de 50 euro va fi aplicabil şi pentru clienţii care utilizează serviciul de roaming în orice ţară din lume.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.