Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Fata nevazuta a lui Samsung Galaxy S3

2 min read

DSC 3520 2323x1555 thumb 25255B1 25255D

Pornind de la articolul de pe computerblog.ro conform caruia Samsung Galaxy S3 s-a vandut in 19 milioane de unitati in intreaga lume, stau si ma gandesc cum ar fi fost vanzarile daca Samsung ar fi ales sa mentina pe noul sau telefon un design mai apropiat de cel al Nexus-ului si sa pastreze culoarea neagra – care se gaseste ca varianta standard pentru mai toate telefoanele de pe piata si este o alegere eleganta si sigura.

Samsung Galaxy Nexus este unul dintre telefoanele care m-au impresionat si de care am ramas legat intr-o mare masura. Am avut ocazia sa am acest telefon chiar cu cateva saptamani inainte de lansarea lui in Romania si a reusit sa ma uimeasca din mai toate punctele de vedere, in special prin faptul ca venea cu un Android nou-nout, care oferea, in sfarsit, un multitasking foarte util, organizat si intuitiv. Cum? Puteti citi mai pe larg in acest articol.

Samsung a lansat in Romania acum mai bine de o luna modelul Galaxy S3 prin care brandul promoveaza o noua abordare mai prietenoasa fata de publicul sau – un smartphone inspirat de natura, cu feature-uri care aproape ca anticipeaza gesturile omului, redau sunete din natura si simplifica interactiunea cu telefonul personal, asigurand o comunicare de calitate.

Apreciez ca Galaxy S3 aduce multe functii, dar personal, nu imi sunt toate folositoare…mai putin functia Pop-up Play, prin care pot urmari videoclipuri intr-o fereastra, in timp ce folosesc orice alta aplicatie din telefon.

Eu sunt o fire mai pragmatica, ce prefera telefoane clasice, compacte, cat se poate de autonome, care sa corespunda unor nevoi adevarate si nu unor pretentii ascunse in detalii aproape neglijabile. Lasand la o parte inovatiile aduse pe partea de software, prefer Nexusul si pentru aspectul sau: forma arcuita, margini patratoase si culoarea neagra. Asa se explica si motivul pentru care as opta oricand pentru un Nexus in schimbul unui S3.

dsc_3520_2323x1555_thumb-25255b1-25255d-300x200-5567976 In urma cu 3 saptamani am participat la campusul organizat de Samsung Romania, la Paraul Rece, unde am vazut pentru prima oara prototipul telefonului S3, care era interiorul unui S3, imbracat intr-o carcasa mai lata si patratoasa decat varianta finala, de culoare neagra ce aducea foarte mult cu design-ul Nexus-ului. Aceste sample-uri au ajuns in Romania la operatorii telecom si la Samsung, fiind destinate testarii softului final. Reactiile participantilor din campus au fost variate, majoritatea celor prezenti preferand design-ul sample-ului in detrimentul versiunii finale, care pare oarecum fragila.

dsc_3518_2323x1555_thumb-25255b7-25255d-300x200-6845041 Samsung Galaxy S3 ramane cel mai bun telefon de pe piata la ora actuala, insa Samsung Galaxy Nexus se bucura de cateva beneficii exclusive, fiind singurul telefon care a primit update la Android 4.1 Jelly Bean si probabil va ramane si in viitor primul in ceea ce priveste update-urile majore ale sistemului Android, dat fiind ca este un telefon Google.

Samsung a conceput foarte bine toate modelele seriei Nexus si chiar daca unii il considera un telefon Google, el este de fapt un produs Samsung in care au fost reunite cele mai bune tehnologii de la momentul lansarii.

Nexus este un telefon cu care m-am impacat foarte bine, care a reusit sa tina impecabil pasul cu mine si sa faca fata suprasolicitarii la care l-am supus (internet non stop, aplicatii, download, rulare video etc.). De asemenea, sunt adeptul autonomiei cat mai mari a utilizatorului asupra sistemului de operare, iar Nexus se ridica fara probleme la aceasta inaltime.

Nexus-ul reprezinta pentru mine solutia optima pentru nevoile mele din categoria telefoanelor cu Android, iar cand nu detin poze cu sample-uri, gasesc pe computerblog.ro cele mai noi zvonuri si concepte ale celor mai asteptate telefoane.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.