Totul despre IFA 2012

Autor: -

In randurile de mai jos voi face o trecere in revista a tuturor noutatilor si inovatilor prezentate in cadrul IFA 2012 – cel mai mare targ de tehnologie din Europa, care s-a desfasurat zilele trecute in Berlin si la care am avut ocazia sa particip.

IMG_5934

Samsung a prezentat in avanpremiera IFA mult asteptatul Samsung GALAXY Note II, dar si un nou device Samsung GALAXY Camera – dispozitiv cu care Samsung vrea sa cucereasca piata SLR-urilor.

IMG_5840IMG_5844IMG_5888IMG_9595ATIV_S_Product_Image_Front_4IMG_5836Cei de la Samsung au vrut sa fie in centrul atentiei la IFA si au prezentat si viitoarele produse ce vor rula pe platforma Windows 8. Noua serie se numeste ATIV si cuprinde un telefon mobil, o tableta TAB, un laptop si un dispozitiv hibrid tableta/laptop. Mai jos puteti vizualiza un mic preview al viitorului sistem Windows 8 de pe tabletele ATIV:

Samsung a avut un stand si la IFA unde vizitatorii au putut testa toate produsele Samsung si aici ma refer si la televizoare, masini de spalat si chiar frigidere. Cei ce au vrut sa testeze performantele noului device GALAXY Camera au putut face cateva poze vaporului din LEGO din cadrul standului sau au testat optiunea waterfall trace avand o vitrina cu o cascada in miniatura si un fundal exotic. Cei de la Samsung au avut si un parteneriat cu Touchnote, aplicatie prin care poti sa trimiti o carte postala direct de pe GALAXY Camera, costul tiparirii si transportului fiind suportat de catre Samsung.

Fata in fata cu insula Samsung se afla standul Vodafone Germania care prezenta toata gama de telefoane high-end din oferta lor. In zona Vodafone am avut ocazia de a testa si serviciile de tip 4G prin tehnologia LTE, tehnologie pe care abia astept sa o lanseze si la noi.

IMG_5960Cea mai neasteptata prezenta la IFA a fost a celor de la Caterpillar care au prezentat doua telefoane dure rezistente la apa si socuri, unul din device-uri avand touchscreen si Android.

Am avut parte de o surpriza si din partea producatorului de laptopuri Acer, care a prezentat doua smartphone-uri ce ruleaza sistemul de operare Android 4.0:

       ACER Cloud Mobile

       ACER Liquid Gallant

 • Procesor: 1,5 GHz Dual Core
 • Display: 4,3 inch
 • 1GB RAM / 8GB ROM
 • Wi-Fi, Bluetooth 3.0
 • Camera: 8MP cu autofocus
 • NFC
 • GPS
 • Procesor: 1 GHz MTK 6575
 • Display: 4,3 inch
 • 1GB RAM / 4GB ROM
 • Wi-Fi, Bluetooth 3.0
 • Camera: 5MP cu autofocus
 • NFC
 • GPS
 • Optional Dual SIM

IMG_6036IMG_6040IMG_6038

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6042IMG_6041IFA 2012 a stat sub umbrela Android 4.0, existand foarte multi producatori mai mici care au prezentat diferite modele ce rulau pe acest sistem.

Si producatorul chinez HUAWEI a prezentat publicului larg modelele sale HUAWEI Apscend P1 si HUAWEI Honour.

Standurile LG, Panasonic si Samsung au expus televizoare ce inglobeaza noua tehnologie 4K (rezolutia de aproximativ 4.000 pixeli).

La standul LG toti vizitatorii au avut la dispozitie ochelari 3D pentru a se bucura de experienta oferita pe numeroasele ecrane 3D din acest stand.

Cei de la Panasonic au lasat imaginatia la indemana vizitatorilor, acestia putand selecta de pe iPad-uri videoclipurile ce rulau pe televizoare.

IMG_6006SONY a prezentat noua gama de telefoane Xperia (J,V,T,TX) si tablete SONY Xperia S si SONY VAIO Duo 11, totul intr-o poveste in care produsele SONY erau prezentate pe capitole: Listen, Play, Watch, Create. SONY are si o oferta pentru clientii sai – astfel, poti asculta muzica nelimitat pentru o perioada de 14 zile de trial, daca te inregistrezi pe site-ul Music Unlimited.

Standurile SONY si T-Mobile au oferit cateva momente artistice. Cei de la T-Mobile au profitat de aceasta expozitie, cerand vizitatorilor feedback legat de serviciile companiei.

IFA 2012 mi-a readus aminte de expozitia anuala CERF care se desfasura in Romania in urma cu multi ani si tare m-as bucura ca in viitorul apropiat sa se organizeze si la noi expozitii de acest gen.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*