Cosmote renunta la vechea retea Zapp

Autor: -

Serviciul Zapp se inchide de la 1 iunie, Cosmote renuntand la aproximativ 50.000 de clienti. Cosmote arunca vina pe ANRC.

Pentru cei care nu stiu, Cosmote a cumparat in 2009 Zapp, doar pentru licenta 3G. Zapp a castigat in urma unei licitatii o licenta 3G in Romania, Cosmote fiind la acea vreme singurul operator fara licenta 3G.
Cosmote detine indirect prin operatorul Romtelecom (unde este actionar majoritar) o licenta CDMA 450Mhz. Nu inteleg de ce clientilor Zapp nu li s-a oferit o alternativa, printr-o oferta intr-una din retelele Cosmote sau Romtelecom, mai ales ca echipamentele Zapp sunt compatibile cu reteaua CDMA a Romtelecom. Avand mai multe telefoane in reteaua Zapp, pot spune ca de-a lungul timpului nu a existat nicio oferta de a opta pentru serviciile Cosmote.

Serviciile 3G vor fi disponibile in continuare clientilor Zapp.

Stie cineva ce se va intampla cu sediul de langa Prisma? 

Stimate client,
Va multumim ca ne-ati fost alaturi in tot acest timp si pentru interesul manifestat fata de serviciile pe care compania noastra le ofera.
Ca urmare a deciziei Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, va informam ca licenta CDMA 450Mhz 1xEV-DO detinuta de catre Telemobil SA (« Zapp») va expira la data de 24 Martie 2013 si ca suntem nevoiti sa incetam furnizarea serviciilor pe aceasta frecventa, incepand cu aceasta data.
Totodata, va aducem la cunostinta si faptul ca aparatele – atat telefoane mobile cat si modemuri – pe care le utilizati in reteaua Telemobil nu vor mai putea fi utilizate intr-o alta retea mobila din Romania, avand in vedere ca acestea functioneaza doar pe frecventa de 450 Mhz, frecventa pe care niciunul dintre operatorii de telefonie mobila de pe piata nu o detine.
Telemobil va continua insa sa furnizeze serviciile de date 3G UMTS in frecventa de 2100 Mhz, beneficiind astfel de acces la internet cu o viteza superioara.
In cazul in care doriti pastrarea numarului / numerelor Telemobil, aveti posibilitatea sa il / le portati intr-o alta retea de telefonie mobila din Romania.
In cazul in care aveti un cont Zappmobile asociat numarului dumneavoastra de telefon Zapp CDMA, acesta va putea fi utilizat pana in data de 1 Iunie 2013, data dupa care aceste conturi vor fi dezactivate si toate informatiile asociate acestora vor fi sterse.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

1 Comentariu to Cosmote renunta la vechea retea Zapp

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*