Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Oare hashtag-ul va salva televiziunea in Romania?

1 min read

DSC01485 thumb 25255B2 25255D

Anul acesta am vazut de aproape cum s-a desfasurat selectia nationala a concursului Eurovision, iar materiale puteti citi aici din semifinala 1, semifinala 2 si din finala.

Selectia nationala a concursului Eurovision a fost prima emisiune TV din Romania, care a avut un hashtag oficial pe Twitter mentionat de nenumarate ori in cadrul unei emisiuni TV.

Bloggeri oficiali

Dupa experienta de la X Factor, unde mi s-au verificat toate articolele, unde nu am avut voie sa filmez nimic in timpul show-ului si unde am semnat un NDA pentru prestatia mea pe gratis, pot spune ca la TVR am avut libertate totala. Teoader Paun, cel care se ocupa de partea online la Europa FM si TVR, a oferit acces total si libertate de exprimare bloggerilor oficiali, fara acte sau alte obligatii si merita felicitat pentru ca a convins sefii din TVR ca si internetul este un mijloc de promovare.
Un bun exemplu de ASA DA!

dsc01485_thumb-25255b2-25255d-300x225-6064490Acces total, deoarece m-am plimbat intre Studioul 3 si Studioul 1(camera verde) pe toata perioada transmisiei, fara sa mi se restrictioneze accesul in vreun moment, ba chiar m-am urcat deasupra studioului 3 pentru a face cateva poze la inceputul finalei, dupa cum puteti vedea in stanga. A fost oferita libertate totala bloggerilor deoarece nu ne-au pus sa semnam niciun NDA, cu toate ca am fi putut distruge imaginea unor concurenti, concursului sau chiar a institutiei publice, dupa cum amenintau si unii bloggeri la aflarea castigatorului.

Pe langa interactiunile in direct cu Tedy de pe parcursul emisiunilor, TVR a transmis online cu ajutorul a 5 camere, imagini din culisele emisiunii, cu cameramanii televiziunii romane, acele camere mari pe care le vedem doar in studiouri. Sincer, nu ma asteptam la o asemenea desfasurare in mediul online.

Hashtag #EurovisionRO

image_thumb-25255b7-25255d-300x218-1020747Sper ca pe viitor conducerea TVR sa ofere la fel de multa transparenta si sa nu impuna lucruri jurnalistilor si bloggerilor. In continuare, va las sa vedeti si ce cifre s-au generat pe perioada selectiei, intr-un mediu mai putin cunoscut de majoritatea oamenilor, pe Twitter.

Folosind hashtag-ul #eurovisionro, s-au scris 2572 de tweet-uri in ziua finalei, conform instrumentului romanesc de monitorizare a hashtag-urilor, Twitterefect.

#haisamancamimpreuna

Coca-Cola desfasoara in aceste zile prima campanie pe Twitter (pe bune) folosind reteaua de socializare Twitter ca mediu principal de promovare, campania fiind promovata in spoturile de pe TV si pe Facebook.

Poate odata cu implementarea hashtag-urilor pe Facebook, vom vedea o promovare si din partea posturilor TV a acestui mod de interactiune intre spectatori si mai multe campanii pe Twitter, nu doar pe Facebook.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.