Samsung GALAXY S4 Google Edition urmasul lui GALAXY Nexus

Autor: -

Google ne-a surprins cu anuntul din cadrul conferintei Google I/O prin care va vinde o alta versiune a terminalului Samsung GALAXY S4. Anuntul este neobisnuit, deoarece pana acum tactica Google era sa lanseze modele proprii din seria Nexus. Samsung GALAXY S4 Google Edition va fi comercializat prin intermediul operatorilor mobili, dar si pe site-ul play.google.com cu softul Google initial, fara interfata TouchWiz, la pretul de 649$.

Pentru fanii seriei Nexus este o veste foarte buna, insa utilizatorii obisnuiti s-ar putea sa prefere in continuare inovatiile si functiile noi introdu-se pe modelul care se vinde in prezent pe piata. Singurul avantaj sesizabil al softului stoc este ca vei beneficia imediat de toate update-urile pentru Android, Samsung implementand noile versiuni de Android de obicei la o distanta de cateva luni pentru device-urile deja lansate de catre companie.
 
Vestea buna este ca nu va trebui sa asteptati pana pe 26 iunie cand editia Google va fi disponibila in Statele Unite, fiindca veti putea sa instalati versiunea de soft optimizata de Google pe device-urile comercializate in Romania, neexistand vreo diferenta hardware in plus pe versiunea Google. Nu stiu daca pe Samsung GALAXY S4 Google Edition vor exista toti senzorii de pe modelul initial (barometru, senzor optic pentru derularea ecranului) neexistand deocamdata aplicatii dezvoltate de Google care sa utilizeze acesti senzori.

Sunt curios daca utilizatorii vor alege update-urile Android in detrimentul functiilor disponibile in interfata TouchWiz de pe Samsung GALAXY S4 si pretul cu care va fi disponibil pe piata locala.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*