Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

15 GB la un loc pentru serviciile Google

51 sec read

Shared storage
shared-storage-300x168-9622565

O stire care a fost trecuta cu vederea ieri este legata de noile tarife percepute de Google pentru spatiul de stocare oferit pe GMail, Drive si Google + / Picasa.

Google va uni in scurt timp spatiul de stocare disponibil pentru cele 2 servicii (GMail si Drive, pozele de pe Google + / Picasa fiind incluse in serviciul Drive). Astfel daca pana acum aveam un spatiu de stocare initial gratuit de 10 GB pentru GMail si 5 GB pentru Drive, in scurt timp vom putea folosi la un loc spatiul de 15 GB in functie de nevoile noastre. Unii din noi vor folosi cel mai probabil toti cei 15 GB pentru GMail, folosind alte solutii pentru stocarea documentelor in cloud. Eu unul dupa aproximativ 7 ani de utilizare a casutei GMail am ocupati doar 300 MB si pentru mine este o veste foarte buna, fiindca imi stochez pozele de pe blog in albumul Picasa.

Google aduce inca o veste buna utilizatorilor GMail, scoaterea limitarii de 25 GB pentru conturile premium.

Noile tarife de stocare pentru serviciile GMail si Drive sunt:

  • GRATUIT 15 GB
  • 4,99 $ / luna pentru 100 GB
  • 9,99 $ / luna pentru 200 GB 
drive-plans-300x162-2817892
Puteti opta pentru unul din vechiile tarife de stocare pentru Drive probabil inca cateva zile, pe site-ul oficial nefiind specificata data cand vor intra in vigoare noile tarife.

Pentru clientii enterprise care folosesc Google Apps spatiul initial gratuit va fi de 30 GB / domeniu.

Aceasta pare a fi prima veste buna de la Google dupa ce au anuntat inchiderea serviciului Reader.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.