Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Cum vi se par ochelarii Google Glass?

1 min read

Google Glass2
google-glass2-300x221-2768087

In Romania de cateva luni firma la AMA (Advanced Mobile Applications) creeaza aplicatii pentru ochelarii Google Glass. Cei de la AMA (firma inrudita cu Gameloft si Ubisoft) sunt singurii din Europa de est care au o pereche de ochelari pentru development. Saptamana trecuta am apucat sa ma joc si eu un pic cu acesti ochelari adusi din Germania, foarte comozi la prima vedere, care proiecteaza o imagine pe o sticla situata in dreptul ochiului drept.

Cum ochelarii inca nu au trecut de faza de concept nu va asteptati sa vedeti mari minuni. Meniul proiectat pe sticla, este foarte simplu momentan, utilizatorul putand face o cautare folosind serviciul Google Now, poate face poze, poate vedea ora si calendareu, sa citeasca mesajele si sa sune prin comanda vocala. Ochelarii au doar 2 butoane, iar bateria are o autonomie de o ora.
In clipul de mai jos veti vedea pe monitor ce vedeam si eu prin ochelari.


Cu siguranta pariul este facut pe aplicatiile de realitate augmentata. Cei de la AMA pregatesc 2 jocuri, un preview al unuia din ele il puteti viziona mai jos. Probabil ca cei de la Google vor implementa si aplicatia Google Googles, aplicatie disponibila pe Android, care iti ofera informatii despre anumite obiective turistice.

Pentru dezvoltatori Google pune la dispozitie doua metode de dezvoltare a aplicatiilor pentru ochelarii Google Glasses:

  • Mirror API – tool-ul pus la dispozitie este destinat celor care doresc sa creeze aplicatii care sa depinda de conexiune la internet. API-ul urmand sa fie pus la dispozitie publicului odata cu lansarea ochelarilor. 
  • Native SDK – permite crearea de aplicatii care nu au nevoie de conexiune la internet folosind functiile deja existente pe ochelari cum ar fi giroscopul, butonul fizic sau comanda vocala. AMA are in productie jocul Escape bazat pe acest SDK – un joc care presupune sa sari de pe o piatra pe alta pentru a le elimina.

Poza: Dreamstime.com

    Avatar of Stefan Rosioara
    Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.