Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

LG G2 de astazi la Orange

2 min read

DSC025891
dsc025891-300x225-8129532

LG G2 este disponibil de astazi in reteaua magazinelor, pretul acestui smartphone 4G incepand de la 165 euro impreuna cu abonamentul Pantera 44. Am testat telefonul inainte de lansare si o sa va spun mai jos ce mi-a placut la el.

LG G2 a fost lansat la nivel mondial cu ceva timp in urma, insa ochii presei stau atintiti zilele acestea asupra LG G Flex, smartphone-ul cu ecran curbat, si asupra noului LG Google Nexus 5. Procesorul Snapdragon 800 a fost introdus prima oara pe LG G2, dupa care pe Samsung GALAXY Note 3. Pe langa procesor, smartphone-ul are 2 GB RAM, o camera foto de 13 MP (al carei stabilizator optic nu am apucat sa il testez) si o baterie de 3000 mAh care a facut fata utilizarii intensive mai bine de 24 ore.

dsc025911-225x300-1814370

Dupa ce il butonezi cateva minute vei gasi 3 diferente majore fata de celelalte smartphone-uri de pe piata.

  • In primul rand nu vei observa butoane fizice pe fata sau pe lateralul telefonul, butonul de power impreuna cu cele de control al volum sunt situate pe spatele telefonului, fiind astfel foarte usor de accesat folosind degetul aratator. Dupa ceva timp vei observa ca aceasta miscare este mai comoda decat pare. Pentru a face print-screen trebuie apasate concomitent butoanele power si volume down.
  • A doua noutate este felul in care poti bloca si debloca telefonul prin „ciocanirea” ecranului.
  • A treia functie inovatoare de pe LG G2 este ca poti seta ordinea si butoanele care vrei sa ti se afiseze ca soft-key-uri.

Daca pe device-urile Note de la Samsung poti selecta cu S-Pen-ul anumite zone de pe ecran pentru a le edita ulterior, cei de la LG au o functie care permite selectarea unui text folosind degetul, iar cu functia Quick Memo poti nota cu degetul pe un „post-it” afisat pe o pagina web sau pe o fotografie, pentru ca ulterior aceasta nota sa fie trimisa pe e-mail, pe Instagram, pe Picasa sau Facebook.

Revenind la abonamentul recomandat pentru acest telefon, Pantera 44- clientii vor avea inclusi 3 GB pentru internet pe mobil la viteze 4G/H+, minute si SMS-uri nelimitate in retea, SMS-uri nationale nelimitate, 10 GB bonus spatiu de stocare in Orange Cloud, precum si minute nationale si internationale nelimitate catre retele fixe. La acest abonament clientii vor primi bonus atat accesul la aplicatii Orange, precum cea de antivirus, pentru a-si proteja telefonul impotriva virusilor, sau Orange TV Go, prin care pot urmari filmele si emisiunile preferate, cat si asigurare pentru telefon si de serviciul Back-up Kit inclus.

Iar daca aleg sa comande telefonul din magazinul online, de pe www.orange.ro/magazin-online, clientii vor primi o imprimanta de buzunar LG Pocket Photo cadou, in limita stocului disponibil. Comenzile online prezinta avantaje suplimentare: punctele Orange Thank You sunt cu 50% mai valoroase, plasarea comenzii se poate face la orice ora, iar livrarea se realizeaza in termen de maximum 48 de ore, oriunde in tara.

In comparatie cu LG Nexus 4 pe care il folosesc zi de zi LG G2 este mai subtire, se misca mult mai repede prin meniuri, chiar daca LG Nexus 4 ruleaza o versiune fara modificari de Android 4.3.
Singurul dezavantaj pe care il are in comparatie cu Note 3 (cel mai puternic telefon al momentului) este versiunea de Android 4.2.2, insa diferentele dintre verisunile 4.2 si 4.3 sunt insesizabile.

Recomand telefonul celor carora le este greu sa acceseze butoanele laterale sau soft-key-ul din stanga al ecranului cu mana dreapta. La butoanele de pe spate poti ajunge cu usurinta daca ai mana mica, iar ordinea soft-key-urilor poate fi schimbata, astfel incat sa poti naviga prin meniul telefonului cat mai usor cu putinta.

LG G2 poate fi comandat si de pe evoMAG.ro pe variantele de culori alb sau negru la pretul de 2.599 lei.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.