Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

In vizita la Heidi Choco World

1 min read

171719876922FD5AAA2
heidi2-4532484

Ati auzit de Charlie and The Chocolate Factory? Azi am vizitat o fabrica de ciocolata, si nu cea a lui Willy Wonka, ci cea de la Heidi. Este o experienta interesanta, nu doar pentru ciocolata delicioasa pe care ti-o poti face singur, ci si pentru intregul proces de creare a ciocolatei.

Am aflat intai cum arata planta care produse boabe de cacao, cum se taie aceste boabe cu maceta pentru a ajunge la miezul gustos, cum se lasa la uscat, fermentat si cum sunt prajite pentru o aroma bogata.

Apoi specialista in ciocolata – Cristina Cerednicenco – Chocolatier Team Leader, ne-a aratat procesul manual de temperare a ciocolatei: din malaxor, ciocolata iese la aproape 45 de grade, urmand sa fie racita treptat. Cu ajutorul unui blat de marmura, se raceste ciocolata pana la 24-27 de grade prin amestecare cu ajutorul unui cutit special si al unui spaclu. Acest proces este foarte important deoarece cristalele din interiorul ciocolatei stabilesc legaturi, iar prin racire la frigider, aceste legaturi se contracta si obtinem consistenta tabletei. Am ramas uimit de acest proces si nu credeam ca ciocolata se poate manevra ca un aluat dintr-o brutarie.

Ca sa va faceti o idee despre modul in care se tempereaza ciocolata, urmariti acest clip:

Si daca e loc de invatat e si pentru putina distractie, am trecut apoi la ornarea unei tablete de ciocolata, folosind ingrediente care mai de care mai exotice si aromate. Eu am pus alune de padure caramelizate, biscuiti, merisoare uscate, zmeura, cirese confiate.

Si pentru ca gazda noastra perfecta a fost Heidi, sa va spun si cateva informatii interesante despre ea!

  • Ciocolata Heidi a fost fondata de o familie de elvetieni
  • Gama mare de ingrediente o diferentiaza de ceilalti competitori – sunt 60 de ingrediente folosite in produsele Heidi
  • Heidi este cel mai mare exportator de ciocolata, fiind un nume prezent in 48 de tari
  • Ciocolata incalzita are un gust mai intens.

Am vizitat fabrica Heidi in cadrul campaniei #mesageriisentimentelor, campanie prin care Heidi ne indeamna sa ne surprindem persoanele iubite, strecurand mesajele de iubire in cele mai neasteptate locuri. Mesajele por fi transmise cu ajutorul unor ingrediente speciale, precum si prin imbinarea perfecta a aromelor de cacao provenita din Ghana, Coasta de Fildes si Ecuador.

2014-02-20-11-35-182-9461785

Cei melancolici pot opta pentru ciocolata cu lapte, indulcită de ingrediente, precum  merisorul, petalele parfumate de hibiscus, fructele de padure si migdalele caramelizate, ciresele confiate sau visinele dulci-acrisoare, atent glasate.

Cei mai curajosi pot crea mesaje indraznete prin sortimentele de ciocolata neagra cu arome intense si pot surprinde emotiile puternice cu ingrediente precum pudra de chilli, piperul roz, praful de ghimbir sau chiar sarea neagra pura din Marea Mediterana.

Iubitorii de ciocolata vor fi asteptati si in marile magazine cu multe premii: produse Heidi, ciocolata personalizata, vouchere de reducere pentru toate bunatatile disponibile in ChocoWorld si inscrierea automata in competitia pentru marele premiu – o excursie la Paris.

Heidi ChocoWorld este locul unde dorintele pot fi transformate pe loc in ciocolata.

2014-02-20-11-18-192-8277707

Magazinul-concept din apropierea Bucurestiului ii asteapta pe iubitorii de specialitati din ciocolata sa descopere cum se prepara cea mai fina ciocolata si le ofera posibilitatea de a si-o pregati singuri, folosind ingredientele favorite. Aici, vizitatorii fac cunostinta cu bogatia si varietatea sortimentelor din catalogul Heidi ChocoWorld, cu retetele originale si produsele speciale, oferite in editii limitate, exclusiv la ChocoWorld.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.