Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Particip la #MWC2014 si Unpacked 5

2 min read

MWC1
mwc1-4956018

In intervalul 24-27 februarie voi relata ca si in 2013 din Barcelona de la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile (Mobile World Congress) cea mai mare manifestare a industriei de profil la nivel mondial. Voi ajunge la eveniment cu ajutorul celor de la XL Team, care vor fi expozanti alaturi de alte 13 firme cu ajutorul Asociatiei Romane pentru Industria Electronica si Software (ARIES). Totodata voi fi prezent si la evenimentul Unpacked al celor de la Samsung.

In contextul dezvoltarii si diversificarii fara precedent a industriei telefoniei mobile la nivel mondial, evenimentul ofera membrilor companiilor de telefonie mobila si ai industriei de software participante la congres oportunitatea de a-si prezenta oferta, de a se pune la curent cu cele mai noi dezvoltari tehnologice si de a participa la sesiuni de networking care vor analiza atat viitoarele arii de dezvoltare ale acestei industrii, dar si posibilitati excepționale de incheiere a unor parteneriate si a unor contacte de afaceri durabile cu reprezentanti din toata lumea.

Agenda congresului cuprinde atat sesiuni plenare cat si sesiuni de lucru specializate pe domenii extrem de importante pentru reprezentantii industriei telefoniei mobile, electronice si de software precum: viitorul comunicatiilor, analiza datelor, retelele inteligente, ultimele tehnologii in materie de telefonie mobila, metodele de e-payment si e-commerce, pietele de desfacere si multe alte subiecte de interes.

La reuniunea mondiala a industriei de telefonie mobila vor sustine discursuri vizionare reprezentanti de top ai domeniului din toate zonele geografice, precum Mark Zuckerberg, fondator si CEO al Facebook (cel mai probabil va vorbi si despre viitorul aplicatiei WhatsApp), Virginia Rometty, presedinte si CEO IBM, Michel Combes, CEO Alcatel-Lucent, Daniel Hajj, CEO America Movil, Ahmad Abdulkarim Julfar, CEO Etisalat Group, Tadashi Onodera, presedinte KDDI si multi altii.

Avand sustinere guvernamentala, Asociatia Romana pentru Industria Electronică si Software (ARIES) este responsabila cu participarea Romaniei la acest Congres. ARIES, cea mai influenta organizatie creata pentru industria IT&C din Romania, cu 4 filiale zonale la Timisoara, Brasov, Cluj si Craiova, este considerata cea mai mare asociatie de acest gen din sud-estul Europei, iar in prezent este cea mai importanta si credibila sursa de informatie pentru comunitatea de business IT&C.

Cele 14 companii care vor reprezenta la cel mai inalt nivel Romania la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile sunt: Arobs Transilvania Software, Codespring, IT Six Global Services, Medianet Group, Renovatio IT Solutions, RINF Outsourcing Solutions, Ropardo, Simartis Telecom, SimPlus, Lasting Software, Transilvania Software, Allview, Appscend si XL Team.

XL Team este  o companie de dezvoltare web, software si aplicatii mobile care activeaza de 2 ani in industria IT. A ajuns in atentia publicul larg odata cu lansarea unei aplicatii de mobil destul de indraznete numita Gropometru. Dupa succesul de care s-a bucurat aceasta aplicatie la sfarsitul lui 2013, compania a lansat aplicatia Taximetru prin care puteti verifica costul unei curse cu taxiul in timp real folosind GPS-ul telefonului.

Am scris anul trecut 16 materiale despre editia din 2013 a MWC si am avut acces tot printr-un expozant si membru al ARIES – Appscend.

Anul acesta va invit sa ma urmariti pe Twitter si pe pagina oficiala de Facebook a blogului unde voi urca poze in timp real. Luni voi ajunge si la evenimentul Unpacked 5 unde se va prezenta noul Samsung GALAXY S5. Pe blog voi urca poze la dimensiuni originale cu ajutorul OneDrive (SkyDrive). Astazi am primit din partea Microsoft Romania inca 20 GB care imi vor fi de folos anul acesta, vedeti aici o mica galerie din Seul.

Ne citim din Barcelona de luni cand voi posta articole si pe un alt blog 🙂

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Xiaomi 14 simplu și Pro: lansare oficială cu HyperOS și camere foto Leica

Cuprins Xiaomi 14 simplu și Pro: Lansare Oficială cu HyperOS și Camere Foto Leica Design și Specificații Tehnice HyperOS: O Nouă Experiență de Utilizare...
Avatar of Stefan Rosioara Stefan Rosioara
2 min read

Telefoanele Honor care vor primi actualizare la Android 13 / MagicOS 7.1

Telefoanele Honor care vor primi actualizare la Android 13 / MagicOS 7.1 În lumea tehnologiei mobile, actualizările de sistem de operare reprezintă un aspect...
Avatar of Stefan Rosioara Stefan Rosioara
2 min read