Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Test video: Samsung GALAXY S5 vs iPhone 5

13 sec read

Screenshot 2014 04 20 17 56 561

Samsung GALAXY S5 telefon lansat in mai care filmeaza 4K in comparatie cu iPhone 5 lansat in septembrie 2012 si care filmeaza full HD. Camera de pe iPhone 5 este in continuare fara indoiala cea mai buna camera video de pe un mobil. In prima comparatie S5-ul nu are stabilizare optica, in a doua este activata stabilizarea.

4K vs 1080p

1080p vs 1080p

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Xiaomi 14 simplu și Pro: lansare oficială cu HyperOS și camere foto Leica

Cuprins Xiaomi 14 simplu și Pro: Lansare Oficială cu HyperOS și Camere Foto Leica Design și Specificații Tehnice HyperOS: O Nouă Experiență de Utilizare...
Avatar of Stefan Rosioara Stefan Rosioara
13 sec read

Telefoanele Honor care vor primi actualizare la Android 13 / MagicOS 7.1

Telefoanele Honor care vor primi actualizare la Android 13 / MagicOS 7.1 În lumea tehnologiei mobile, actualizările de sistem de operare reprezintă un aspect...
Avatar of Stefan Rosioara Stefan Rosioara
13 sec read

8 Replies to “Test video: Samsung GALAXY S5 vs iPhone 5”

 1. Zau ca nu-mi dau seama cum de-ai ajuns tu la concluzia ca, camera de pe Iphone 5 e fara indoiala cea mai buna. Mie nu mi se pare deloc asa. Camera de pe Iphone 5, in mediul in care ai filmat tu, are un avantaj major, fata de cea de pe S5, microfonul care in conditiile normale capteaza sunetul la un volum mult mai mic. Iar in situatia asta de muzica care urla din boxe, Iphone-ul e telefonul perfect pentru a filma si pentru a intelege cat de cat ce canta ala. Dar uite aici o comparatie intre Nexus 5, care n-are deloc o camera grozava si un 5S, vei sesiza nivelul sunetului mult mai scazut pe care Iphone-ul il inregistreaza, si probabil asa vei intelege de ce in situatia unui concert Iphone-ul poate capta sunetul mult mai clar.

 2. Stefan, e cel putin jenanta comparatia asta. Fara vreo intentie de a te supara, dar nu ti se pare putin deplasat sa tragi concluzii despre o filmare 4k neavand un terminal 4k pe care sa o vizionezi?
  Ce ai facut tu acum e ca si cum ai lua un telefon ce filmeaza standard definition si l-ai compara cu unul care filmeaza full hd…dar privind cele 2 filmari pe un televizor alb-negru cu lampi. Ai mai trage si concluzia absolut documentata, conform credintei tale, ca filmarea full hd e degeaba si tot telefonul celalalt filmeaza mai bine SD. Ce e asta?

 3. Pentru a nu mai exista confuzii, nu ma refer la functiile foto/video ci ma refer strict la sensibilitatea microfonului cand spun ca iPhone este mai bun.

  1. Pai asta ti-am explicat eu, sensibilitatea microfonului la Iphone e destul de nasoala atunci cand filmezi in conditii normale. Ti-am lasat in primul meu comentariu un video comparativ. Si tocmai pentru ca microfonul de pe Iphone inregistreaza calitatea audio mai prost, in situatia in care te-ai aflat tu, adica la un concert, tocmai aceasta problema a ajutat.

 4. Atat iphone 5 cat si Samsung Galaxy S5 au microfoane slabe.

  Singurele smartphone-uri care sunt capabile sa inregistreze un concert live fara distors, sunt Nokia Lumia 620/720/810/820/822/920/928, PureView 808 și HTC One.

  Ele sunt dotate cu microfoane HAAC (High Amplitude Audio Capture microphone)

 5. Mie mi se pare ca ambele se aud prost. Sa nu uitam ca scopul principal al telefoanelor nu e de a inregistra concerte sau ..nunti. As spune ca pentru treaba pentru care au fost concepute, adica vorbitul la ele, isi fac treaba amandoua foarte bine.

Comments are closed.