Romania se imprieteneste cu internetul cu ajutorul Vodafone (P)

Autor: -

Eu sunt omul care poate cu greu sa traiasca fara tehnologie si cu mai putin de doua telefoane la el. Telefonul este ca un membru adiacent, de care ma folosesc la fel de des si de “vital” ca de o mana reala. Mai bine zis, device-urile pe care le am sunt ca o extensie a personalitatii mele.

Si pentru ca nimic nu poate sta in calea grijii parintesti, trebuie sa va povestesc cum a decurs lupta mamei cu tehnologia.

Mama este o femeie stilata, cu picioarele pe pamant si minte agera, educata si crescuta cu creionul in mana si un vesnic carnetel in care sa isi noteze diferite lucruri – ca sa fie mai clar, este absolut atehnica si traditionalista. A inceput sa isi dea seama ca trebuie sa tina pasul cu mine si sa se imprieteneasca cu tehnologia dupa prima mea iesire din tara. O noapte dormita in aeroportul din Seul, dupa ce am pierdut avionul, infrumusetata de o febra monstruoasa cauzata de o masea mai pretentioasa au fost destul cat sa o convinga ca trebuie sa fie mai deschisa spre tehnologie.

Cu pasi mici, dar siguri, a inceput mama sa invete sa isi citeasca mesajele SMS si sa raspunda la ele. Apoi am trecut la PC, unde a invatat sa ataseze poze pe mail si sa foloseasca Skype-ul. Cand mai plecam pe undeva interesant, stabileam o ora fixa si o sunam sa vorbim pe Internet si sa se convinga cu ochii ei ca sunt bine, sanatos. Apoi a urmat tableta, prin care faceam apeluri video ca sa ii pot arata locuri interesante pe care le vizitam.

Si-a facut pana si profil pe Facebook, unde sta ascunsa si priveste din umbra tot ce se intampla; nu si-a pus poza de profil, ca sa isi pastreze anonimatul. Si ce e drept, de cand suntem prieteni pe Facebook trebuie sa am mai multa grija ce postez, dar ii limitez ocazional accesul cu cate un unfriend inocent, pe care il motivez cu un „Nu stiu, mama, ce s-a intamplat, cei de la Facebook schimba mereu lucruri la platforma si mai au bug-uri.”.

Urmatoarea miscare ar trebui sa fie Internetul pe mobil, daca tot a reusit performanta sa se imprieteneasca pe rand cu ce i-am dat. Ma gandesc cat de util ar fi sa invete sa foloseasca aceasta “minune” tehnologica si ca i-ar putea fi un adevarat ajutor in activitatile cotidiene! Cum ar fi sa ajungi acasa si sa o gasesti pe mama ta stand pe Facebook si intrebandu-te daca iti comanda ceva de mancae, ca a descoperit o aplicatie noua cu livrare in zona. Va anunt cand ma lovesc de aceasta situatie!

Iar pentru ca Vodafone si-a propus inca de anul trecut sa aduca pe toata lumea pe Internet, am decis si eu sa ii dau mamei un smartphone si sa aleg o optiune de date pentru numarul ei. Fie ca esti la inceput de drum cu ale tehnologiei sau esti un pasionat convins, noile ofertele Vodafone te conving sa te muti pe internet.

Promotia de Paste aduce noilor abonati trafic dublu de date si internet nelimitat cateva luni:

• Toti clientii care incheie sau semneaza prelungirea unui abonament Easy, Smart sau RED vor avea de acum trafic dublu de internet, pentru 2 ani, iar promotional, clientii abonamentelor Smart si RED beneficiaza gratuit de Internet nelimitat pe o perioada intre 1 si 4 luni
• Noii clienti RED au incluse si mai multe minute internationale pentru mobil sau in roaming, fara activarea unei alte optiuni.
• Vodafone lanseaza un portofoliu unificat de abonamente de Internet mobil pentru laptop/PC/tableta; 3 pachete ofera acces la serviciile 4G, de la 15 Euro/ luna
• Toti abonatii primesc acum un pachet complet de aplicatii: pentru divertisment, Zonga si Seenow, si pentru o experienta sigura de utilizare, Vodafone Cloud sau Vodafone Protect
• Noua oferta aduce, si telefoane la preturi speciale Astfel, abonatii Smart 13 pot opta pentru noul Vodafone Smart 4 Mini, la 1 Euro (TVA inclus), iar abonatii Smart 19 pot alege LG L70 la 9 Euro (TVA inclus). De asemenea, abonatii RED 29 pot opta pentru LG G2 Mini, la pretul de 19 Euro (TVA inclus), in timp ce clientii RED 59 pot opta pentru Samsung Galaxy S5 la 129 Euro (TVA inclus).

Pentru ca Vodafone si-a propus sa aduca toata Romania pe Internet, eu am facut deja prima miscare si, alaturi de Vodafone, o sa ii fac mamei surpriza un smartphone cu acces la internet, ca sa intre si ea in randul generatiei 2.0. Astept cu mare curiozitate reactiile ei!

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*