Review Nokia 1320 – un phablet cu baterie mare

Autor: -

Cu ocazia evenimentului Mobile Marketing Forum am testat telefonul Nokia Lumia 1320, in calitate de blogger oficial al evenimentului.

Fiind un utilizator al telefoanelor si tabletelor Android, il voi compara foarte mult cu Nokia XL, care se apropie de specificatiile lui Lumia 1320, doar ca ruleaza un sistem pe care sunt compatibile aplicatiile Android. Daca doriti sa va cumparati un phablet care sa concureze cu modelele Android va recomand Nokia Lumia 1520.

Constructia si culorile carcaselor sunt asemanatoare, iar ce am remarcat ca fiind comun pe ambele telefoane este camera foto de 5 MP, cu autofocus si LED flash – o camera foto pentru anii 2008-2009.

Ecranul pe Lumia 1320 este de 6 inchi si are o rezolutie HD (720 x 1280 pixeli), in timp ce, pe XL, ecranul este de 5 inchi, iar rezolutia este 480 x 800 pixeli, claritatea ecranului fiind mult mai buna pe XL.

La capitolul conectivitate, Nokia 1320 este compatibil cu retele 4G, dar XL este un dual-sim.
Bateria este punctul forte al telefonului, cei 3400 mAh pe GSM cu Wi-Fi-ul pornit asigura o autonomie de pana la 12-13 zile, daca folosesti doar Facebook-ul.
Despre sistemul de operare Windows Phone 8 am discutat in trecut intr-un review amanuntit, insa cand am vrut sa restaurez un backup al telefonului nu mi s-a recuperat nicio aplicatie, fiind nevoit sa intru in Nokia Store si sa instalez manual fiecare aplicatie in parte, ceea ce nu mi se intampla nici pe iOS, nici pe Android.

As vrea totusi sa subliniez ca, fata de ceilalati producatori, cei care aleg brandul Nokia impreuna cu sistemul Windows Phone beneficiaza de navigatie gratuita si de un sistem de feedback care ajunge direct la Nokia.

Nokia 1320 m-ar fi impresionat daca ar fi avut o camera PureView si, de ce nu, un stylus impreuna cu cateva aplicatii speciale. Pana una alta, o sa imi achizitionez cel mai curand un dual-sim Nokia X.
Imi plac telefoanele Nokia, am fost posesor al toatei game Nokia E cu sistemul de operare Symbian, insa nu suport sistemul de operare Windows Phone al celor de la Microsoft desi am PC cu Windows.

Pentru cei care mai spera la telefoane Nokia cu Android am o veste buna – tin sa va anunt la ca Mobile Marketing Forum, Dariusz Zalewski, NOKIA DEVELOPERS RELATIONS, CEE HEAD, NOKIA, POLAND, care se ocupa si de zona Romaniei, a mentionat ca noi device-uri Nokia cu Android vor fi lansate pana la sfarsitul anului acesta pentru a crea o gama completa Nokia X.

Galerie foto Nokia 1320:

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*