Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Castigatorii Innovation Labs 2 – 2014

1 min read

Radu Georgescu1 jpg
radu_georgescu1-6967503

Cea de-a doua editie Innovation Labs s-a incheiat luni, 19 mai, la Demo Day, eveniment in care echipele finaliste din Bucuresti si Cluj si-au prezentat proiectele finale sau intr-un stadiu destul de avansat.

Acest proiect dedicat tinerilor dezvoltatori s-a desfasurat pe parcursul ultimelor 3 luni de zile, debutand cu hackathon-ul de la inceputul lunii martie, in Bucuresti si Cluj-Napoca, continuand cu Tech Talks si Mentoring Sessions, unde participantii care au mers mai departe au primit sfaturi de la antreprenori si de la oameni remarcabili din industria IT, termiand cu Boost Day, iar apoi Demo Day unde echipele si-au prezentat rezultatele obtinute in urma programului de pre-accelerare si traininguri.

Dupa mai bine de doua ore de prezentari, juriul a desemnat castigatorii editiei din 2014 a Innovation Labs, luni seara, la hotelul Howard Johnson. Printre invitatii prezenti a fost si Radu Georgescu, unul din cei mai respectati antreprenori din industria locala, care i-a incurajat pe toti participantii sa isi continue proiectele mai departe chiar daca nu s-au numarat printre castigatori.

Premiul pentru cel mai bun pitch a fost acordat proiectului MusicMaster – aplicatia de mobil care permite muzicienilor amatori sa gaseasca usor acordurile pentru melodiile pe care vor sa le cante, sa le stocheze offline si sa le asculte oriunde, oricand.

musicmaster1-4512048

La categoria cel mai bun produs a castigat Lifebox, aplicatie de mobil care ajuta utilizatorii sa creeze albume foto comune cu prietenii lor. Interfata acesteia are elemente de design care se regasesc si in aplicatia Foursquare si functioneaza asemanator cu platforma Path. Ramane de vazut daca pe sistemul iOS va reusi sa convinga utilizatorii sa nu mai foloseasca serviciul iCloud prin care utilizatorii isi pot partaja pozele si videoclipurile create.

lifebox1-4227065

Premiul pentru cea mai buna afacere a fost acordat echipei Openmind Retail Analytics – platforma de retail analytics care ofera rapoarte despre miscarea si comportamentul consumatorilor dintr-un magazin, datele fiind culese prin Wi-Fi.

Cu siguranta proiectul este o initiativa buna, dar mi-as dori ca la urmatoarele editii sa se incerce si introducerea premiilor ce constau in bani, asigurarea unor parteneriate sau gasirea unor potentiali investitori pentru ideile castigatoare.

Orange Romania s-a implicat considerabil in acest proiect, echipa de mentori fiind condusa de Julien Duccaroz, directorul comercial al companiei. Proiectele finaliste vor fi promovate si prin tara, in cadrul caravanei 4G discovery tourInnovation Labs 2.0 a fost organizat de TechLounge, cu sprijinul Orange si Microsoft YouthSpark si al partenerilor IXIA, Intel, Mysis, Bitdefender, Universitatea Politehnica Bucuresti, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS), Akcees, Spherik Accelerator si ProvePR.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.