necenzurat Aici ar trebui sa scriu ca stiu sa fac saituri, dar imi e lene, vezi linkedin.

Cum treci de la Blogger la WordPress

1 min read

tema-vehce-blogger

blogger-8843226Pana la urma l-am convins pe Stefan sa plece de la Google si sa se duca in alta parte, la Hetzner (hostingul actual).

Migrarea Blogger – WordPress

  • Incepem prin a instala un WordPress chel, dupa care instalam pluginul de import de pe blogger si il lasam sa isi faca treaba.
  • Blogger, spre diferenta de WordPress, face permalink-urile diferit, asa ca trebuie sa modificam permalinkurile sa corespundă cu cele vechi ca sa nu pierdem SEO, ranking etc. pentru asa folosim Maintain Blogger Permalinks, un plugin din 2006 care inca merge perfect. (Sugerez un backup inainte).
  • O mica problema este ca Bloggeru nu are caregorii/taguri asa ca dupa import, toate lable-urile sunt categorii, ele trebuiesc convertite in tag-uri dupa care adaugate categorii la articolele. E un proces semi manual, dar se face repede.
  • Temele, aici este mai tricky, a se vedea ThemeForest.net
  • Dupa ce tema aleasa a fost instalată, ar trebui dat un Regenerate Thumbnails pentru a regenera toate imaginile la o marime potrivita pentru tema. Am folosit si plug-in-ul Video Thumbnails pentru a crea o poza articolelor care aveau doar video.

Cam atat, pasii urmatori sunt optionali:

  1. cai relative, in loc sa incarci resursele de pe http://site.com/script.js, incarca-le de pe //site.com/script.js (Vezi poza)cai-relative-7566838
  2. pluginuri care incarca de pe http, scapa de ele, vezi ce se intampla
  3. pierdut like-uri si comentarii Facebook, aici e o problemă de la Facebook, cel mai simplu este sa inlocuiesti in tagurile de „data-url=” cu linkul vechi, nu conteaza daca nu e pe https, acesta nu este folosit decat ca si un pseudo ID pentru a tine comentariile asociate. (Aici un demo folosit chiar pe Stefan Blog)
  4. Feed-ul RSS va avea probleme, Feedburner nu comunica prin SSL, un workaround a fost sa creez un subodmeniu rss.stefanblog.com unde sa serveasca feed-ul fara SSL.

Optimizare:

Daca ai nevoie de ajutor, ma poti angaja pe Microjoburi.

necenzurat Aici ar trebui sa scriu ca stiu sa fac saituri, dar imi e lene, vezi linkedin.