Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Mi s-a pierdut bagajul, ce fac acum?

1 min read

airport amsterdam arrival 2069 Copy

airport-amsterdam-arrival

Cand m-am intors din Berlin, am ajuns la ora la care era programat check-in-ul (16:45) insa ma astepta o coada infernala de vreo 40 de persoane la ghiseul KLM. Am regretat mai tarziu ca nu am un card Flying Blue Silver pentru a nu mai astepta la coada si pentru merge direct la ghiseul Sky Priority unde nu era nicio coada. Pe la 17:12 toti cei care urma sa plecam spre Amsterdam am fost chemati in fata la ambele ghisee. Bagajul a primit o eticheta, biletul nu a mai fost tiparit avand aplicatia KLM pe telefon.

KLM

Toate bune si frumoase, m-am imbarcat in avionul care urma sa plece la 17:25, bineinteles ca a ajuns cu intarziere (nu stiu de ce dar KLM are tot timpul intarzieri) in Amsterdam, dupa care am aflat ca poarta de imbarcare pentru zborul catre Romania a fost schimbata. Am ajuns in Romania (evident cu intarziere) si dupa ce am asteptat 40 de minute sa imi ridic bagajul de cala de pe banda, am realizat ca acesta fusese pierdut pe undeva.

Dupa o alta ora de asteptare (in acelasi timp aterizarse un zbor din Italia unde se pierdusera mai multe bagaje), am facut o reclamatie la GlobeGround-firma externalizata care se ocupa de transportul de bagaje-. Nu a trebuit sa completez o cerere anume, ci mi s-au cerut doar detalii despre cum arata bagajul (daca era troller din panza), adresa si numarul de telefon. In 2 minute am scapat.
Ajuns acasa am vazut ca puteam sa evit coada de la bagaje pierdute si puteam completa un formular direct pe site-ul KLM. Tot pe site-ul KLM am verificat daca bagajul a sosit in tara. La 4 zile am fost sunat de cineva de la KLM dupa ce i-am contactat pe pagina de Facebook si mi-au cerut mai multe detalii despre ce aveam in bagaj.

Seara am primit un SMS pe la 1 noaptea, in care eram anuntat ca bagajul fusese predat catre curier -cel mai probabil bagajul a ajuns pe aceeasi ruta Berlin-Amsterdam-Bucuresti. A doua zi, un jurul orei 11, firma de curierat V&M INTERNATIONAL imi aducea acasa bagajul sigilat, avand sigiliul galben de mai jos. Soferul mi-a spus ca daca nu am bagajul intact sau deteriorat sa contactez reprezentantii KLM si sa le transmit seria de pe sigiliu. Nu a fost cazul.

V&M International

Prin urmare, incercati sa ajungeti cu 2 ore inaintea orei de decolare, iar daca pierdeti un bagaj, verificati din aeroport de pe telefon daca puteti completa online o reclamatie, daca nu, mergeti si faceti reclamatia la ghiseul de bagaje pierdute DIN INTERIORUL aeroportului. In Otopeni acesta se afla in stanga benzii de bagaje. Si ca un mic sfat: incercati sa faceti pe langa asigurarea de sanatate si o asigurare a bagajului atunci cand plecati in afara tarii.

Mai jos biletul primit in bagaj… se pare ca am avut un bagat suspect 😀

bagaj-suspect-avion

bagaj-suspect

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

3 Replies to “Mi s-a pierdut bagajul, ce fac acum?”

  1. Am avut un zbor pe data de 04.01.2019 cu plecare din cluj spre alegând si nu mi.a venit nici acum bagajul de cala

Comments are closed.