Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana

Gadget Week ep 17 – saptamana 23 – 29 august

1 min read

gadget week ep 17 saptamana 23 26

Saptamana aceasta Victoria vine cu stiri de la Samsung, Vodafone HTC, LG, Instagram si Google.

1. Prima stire este si stirea saptamanii, Samsung a lansat primul smartwatch al companiei care functioneaza independent cu SIM, ce se poate conecta la reteaua 3G dar si la retelele Wi-Fi. Samsung Gear S poate fi folosit impreuna cu Gear Circle – o pereche de casti bluetooth, astfel utlizatorii pot renunta de tot la un smartphone si se pot bucura de mai multa libertate. Samsung Gear S are un ecran curbat de 2 inch si poate initia apeluri de voce fara de a depinde de vreun smartphone. Asta nu inseamna ca inlocuieste un smartphone, dar celelalte ceasuri de pe piata functioneaza numai impreuna cu un smartphone.

2. Vodafone a integrat tehnologia Automatic Speech Recognition in cadrul serviciului de relatii cu clientii apelabil la *222. Robotul scurteaza timpul petrecut in IVR, clientii avand la dispozitie o cale mult mai usoara de a ajunge la ramura dorita. Mai multe detalii cititi aici.

3. HTC lanseaza modelul Desire 510, un device care va ajunge in Romania in luna octombrie, telefonul urmand sa fie unul din cele mai accesibile terminale 4G de pe piata. Desire 510 va avea un procesor Quad-Core la 1.2 GHz pe 64 de biti (primul telefon HTC pe aceasta arhitectura) si 1GB RAM. Camera foto este de 5MP, bateria este de 2100mAh si cantareste 158 grame. Telefonul are o rezolutia a ecranului de 480 x 854, cu o densitate a pixelilor 208 ppi.

4. LG G3 a lansat doua phableturi si un smartwatch: LG G3 Stylus – un phablet care se vrea a fi concurent pentru Samsung GALAXY Note 3, LG Gx2 un phablet cu diagonala de 5,7 inch care va avea un ecran HD, un procesor Quad-Core la 1,2 GHz si 1 GB memorie RAM, lansat momentat doar in Coreea de Sud.
LG G Watch R va fi prezentat la IFA alaturi de LG G3 Stylus si va avea un afisaj circular OLED – P de 1,3 inc, iar la interior are un procesor Snapdragon 400 de 1,2 GHz, 512 MB RAM si 4 GB memorie interna. Ceasul este certificat IP 67 si poate fi tinut sub apa pana la 30 de minute la o adancime de 1 m. Ceasul ruleaza sistemul de operare Android Wear si dispune de gyrometru, busola si accelerometru.

5. Aspiratoarele cu putere de peste 1600 W au fost interzise pe teritoriul Uniunii Europene, iar in 3 ani de zile vor fi scoase de la comercializare si cele cu putere de peste 900 W. Daca nu ati apucat sa va achizitionati un aspirator, eMAG inca mai comercializeaza aspiratoare de putere mare. Oferta o puteti consulta aici.

6. Instagram a lansat aplictia Hyperlapse prin care poti realiza time-laps-uri foarte usor direct de pe telefonul mobil. Aplicatia se foloseste de gyroscop-ul telefonului pentru a stabiliza imaginile. Un ghid despre cum sa realizati time-laps-uri ca la carte gasiti aici, sincer eu nu am apucat sa folosesc aplicatia, poate o sa fac un clip cu decolarea unui avion.

7. Google intentioneaza sa concureze sistemul de livrari de la Amazon, facand si ei o demonstratie cu cateva drone propulsate de 4 motoare care zboara la peste 40 m altitudine. Proiectul se numeste Wing si puteti vedea demonstratia in clipul de mai jos:

8. Cu toate ca zvonurile anuntau ca reteaua de streaming online Twitch ar fi fost achizitionata de catre Google, saptamana trecuta Amazon a cumparat reteaua Twitch cu 970 milioane de dolari, cash.

Emisiunea integrala:

Avatar of Victoria Giorgiana
Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana