Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

EXCLUSIV – HD Voice in reteaua Vodafone

37 sec read

vodafone hd voice

vodafone_hd_voiceDe astazi clientii Vodafone pot efectua apeluri de voce la calitate superioara prin tehnologia HD Voice. Tehnologia HD Voice imbunatateste calitatea sunetului prin eliminarea sunetului din fundal, convorbirea fiind asemenatoare cu apelul prin Skype sau Facetime Audio. Codecul folosit pentru aceasta tehnlogie este WB-AMR (Wideband Adaptive Multi-Rate) pe latimea de banda de 50-7000 Hz.

Am testat serviciul intre un iPhone 5S si un iPhone 5. Pentru a beneficia de acest serviciu gratuit trebuie sa aveti un telefon compatibil cu tehnologia HD Voice.

Clientii Orange beneficiaza de serviciul HD Voice inca din 2011.

Later update: Vodafone anunta oficial lansarea serviciului de voce HD.

Serviciile de Voce HD sunt disponibile tuturor utilizatorilor Vodafone din Bucuresti, Constanţa, Ploiesti, Slobozia, Calarasi, Giurgiu, Craiova, Iasi, Arad si Oradea, iar lista oraselor este in permanenta extinsa. Terminalele din portofoliul Vodafone Romania compatibile cu serviciile de Voce HD sunt iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C, LG Flex, LG G3, LG G3 mini, LG G2 mini, LG G2, HTC One M8 mini, HTC One M8, HTC One, HTC One mini si Samsung Galaxy S4.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

11 Replies to “EXCLUSIV – HD Voice in reteaua Vodafone”

 1. Salut! Vezi caarticolul nu-si re rost. Nimeni de la Vodafone nu a confirmat iar pe softpedia tu ai deschis subiectul, dar ai vazut ca nu a mai observat nimeni schimbarea. In momentul asta Vodafone nu are HD Voice! Asa cum are Orange sau Cosmote.

 2. L.E. in articol ai uitat sa mentionezi de Cosmote, dar am observat ca in bara de sus l-ai pus ultimul „telekom” ,si probabil nu-i ai la suflet.

 3. Pe Orange aveam, dupa portare pe Vodafone nu mai am :(. Un coleg cu iPhone 5 are, al meu SGS4 nu are. Aia e :).

 4. Salutare,
  Vreun update despre extinderea HD Voice, de exemplu in Slatina Jud OLT inca nu exista HD Voice.
  Slabi rau cei de la Vodafone.

 5. Inca nu exista oficial HD Voice ( VoLTE ) la Vodafone Romania. Acum cateva minute am vorbit cu ei si se lucreaza in cateva orase : Bucuresti, Constanta si inca vreo 2 pe care nu le retin.
  Asa ca Vodafone Romania nu a dat drumul la HD Voice.

  1. HD Voice este tehnologie prin rețeaua 3G mai exact un codec de voce prin care auzi mai clar interlocutorul din Vodafone dacă și el are un telefon 3G compatibil cu HD Voice. Tehnologia VoLTE este Voice over LTE adică apeluri prin rețeaua 4G. De această tehnologie beneficiază doar posesorii de Samsung GALAXY S6 cu abonament din rețeaua Orange.

Comments are closed.