Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Cele mai importante lansari de la IFA 2014

1 min read

cele mai importante lansari de l

IMG_0454-0.JPG

Anul acesta pe perioada targului IFA care s-a desfasurat in Berlin au avut loc mai multe lansari, dintre care s-au remarcat in special cele de la Samsung, Sony, Huawei, Nokia, LG, Lenovo, HTC si Motorola.

Samsung-Galaxy-edge

Am reusit sa ajung la evenimentul Unpacked de unde am scris un reportaj post eveniment care include si hands-on-uri cu noile produse lansate – Samsung: GALAXY Note 4, GALAXY Note Edge, GALAXY Gear S, GALAXY Gear VR. Articolul il puteti citi aici.

sony-xperia-z3-compact

Sony a lansat in aceeasi zi cu evenimentul Unpacked smartphone-urile Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, tableta Xperia Z3 Tablet Compact (device-uri ce pot fi folosite de acum pentru a controla consola PlayStation), smartwatch-ul SmartWatch 3 si bratara inteligenta SmartBand Talk. Un articol dedicat lansarilor Sony puteti citi aici.

Huawei Ascend G7
Huawei a lansat doua smartphone-uri la IFA, Ascend G7 – un telefon cu specificatii medii si conectivitate 4G, care are un procesor quad-core de 1,2 GHz pe 64 biti si flagship-ul din acest moment al companiei, phablet-ul Ascend Mate 7, care dispune de cititor de amprente pe spate. Cel mai mult mi-a placut la Ascend G7 faptul ca are doua sloturi pentru a rula doua SIM-uri in acelasi timp, insa slotul secundar este si slot pentru cardul microSD.

Huawei Ascend G7
Nokia a lansat modelul Lumia 830 – este cel mai usor si subtire telefon cu Windows Phone de la Nokia care are instalat ultimul update Lumia Denim care imbunatateste performantele camerei. Telefonul cantereste 150 grame si o grosime de 8,5 mm, camera foto PureView are rezolutia de 10 MP si o baterie de 2200 mAh.

Nokia Lumia 830
LG
a lansat la IFA primul smartwatch sub brandul propriu, LG G Watch R fiind cel mai frumos smartwatch de pe piata in opinia mea.
Ceasul are o culea de piele, un display OLED de 1,3 inch, un procesor de 1,2 GHz si o baterie de 410 mAh. Pe langa toti senzorii de miscare LG G Watch R are pe spatele ceasului un senzor care poate masura bataile inimii.

0030
Lenovo a lansat modelele Vibe X2 si Vibe Z2, ambele modele avand rezolutie Full HD.

Lenovo Vibe X2
Vibe X2 are un procesor Octa-Core MediaTek MT6595m la 2 GHz, 2 GB memorie RAM si memorie interna de 32 GB. Camera de pe spate este de 13 MP, iar cea de pe fata de 5 MP wide-angle.

Lenovo Vibe Z2

Lenovo a expus la IFA si phabletul dual-SIM X2 PRO, lansat in luna August. Acesta este destul de greu cantarind 179 grame, iar bateria este de 4000 mAh.  Procesorul este Quad-Core la 2,5 GHz, iar camera principala de 16 MP are si stabilizare optica.

0009-e1410279297866-7753253

HTC a prezentat modelul Desire 820, al doilea telefon al companiei cu un procesor pe arhitectura de 64 biti. Phabletul are un ecran de 5,5 inch si este din plastic. Procesorul este Octa-Core de 1,5 GHz, camera principala este de 15 MP, iar cea secundara de 8 MP. Memoria RAM este de 2GB, iar bateria de 2600 mAh.

Motorola si Asus au prezentat si ei smartwatch-urile Moto 360 si Asus ZenWatch in cadrul a doua conferinte de presa, insa nu au avut standuri de prezentare pe perioada targului de tehnologie.

Intr-un urmator articol va voi prezenta si standurile mai mici care au fost prezenta la IFA 2014.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.