Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Supernet – internetul de mare viteza de la Vodafone (P)

2 min read

supernet

supernet
Supernet™ nu este un produs sau un plan tarifar, ci este cea mai recenta implementare efectuata de Vodafone la nivelul retelei sale de telefonie. Supernet este un program care reuneste 4 concepte principale: viteza marita a transferului de date, streaming video fara probleme, protectia pentru dispozitivele mobile care utilizeaza reteaua Vodafone si o solutie de securitate pentru companii.

UltraSpeed™ – foloseste o tehnologie si o arhitectura exclusiva Vodafone (aici voi reveni cu detalii), dar si viteze superioare atat pentru utilizatorii de servicii 3G, viteza de navigare marindu-se de la 21,6 Mbps la 43.2 Mbps pentru toti clientii, iar vitezele 4G se urca de la pana la 300 Mbps. Noile viteze de 300 Mbps sunt disponibile cu ajutorul modemurilor dual-channel, dar si pe Samsung GALAXY Alpha si Samsung GALAXY Note 4.

https://www.youtube.com/watch?v=c6YilExkLlA

XStream™ furnizeaza o experienta video desavarsita, cu o conexiune instantanee, bazata pe stabilitatea superioara a conexiunii de Internet pentru browsing, descarcare de fisiere si streaming. XStream™ functioneaza prin intermediul unui algoritm exclusiv Vodafone de optimizare, precum si prin reteaua All-IP a Vodafone (lansata inca din 2008), ce asigura o experienta superioara de streaming.

Incerc sa aflu mai exact cum reteaua se adapteaza la smartphone-ul tausi voi reveni cu detalii, sunt si eu foarte curios cum functioneaza mai exact aceasta tehnologie, daca centrala acorda o prioritate mai mare in QoS atunci cand se acceseaza un clip online sau daca se realizeaza o compresie de date pentru a nu exista buffer (timpi de asteptare pentru incarcarea unui clip video).

https://www.youtube.com/watch?v=kkFMA2JoyxU

MaxProtect™ este o inovatie ce furnizeaza tuturor utilizatorilor o solutie completa de securitate la nivel de retea, pentru orice terminal: smartphone, tableta, laptop sau PC, numai in reteaua Vodafone. MaxProtect™ este disponibil tuturor clientilor Vodafone, fara a necesita eforturi suplimentare de instalare a vreunei aplicatii antivirus. Serviciul asigura protectie antivirus, anti-phishing, si antimalware pentru traficul de Internet efectuat prin reteaua Vodafone. MaxProtect™ este disponibil gratuit pentru toti abonatii RED, pe intreaga durata contractuala. Si pentru ceilalti abonati, serviciul este gratuit, pentru o perioada de 6 luni, ulterior fiind taxat cu 0.25 euro/luna.

SecurityPro 2.0™ indeplineste cerintele de Securitate ale tuturor companiilor, permitand angajatorilor sa personalizeze utilizarea smartphone-urilor in cadrul companiilor, in reteaua Vodafone, certificata pentru Managementul de Continuitate a Afacerii. Companiile primesc Solutia de Securitate direct din reteaua Vodafone, iar conexiunea de date este protejata, pentru a asigura securitatea tuturor terminalelor conectate. Angajatii vor putea, de asemenea, sa navigheze pe Internet fara grija virusilor sau a pierderii datelor companiei.

Odata cu lansarea campaniei Supernet, Vodafone a pregatit si o noua oferta de toamna pentru fidelizarea clientilor existenti, dar si pentru cei care doresc sa vina in Vodafone din alte retele oferindu-le dublu beneficii la abonamentele de peste 11 euro si preturi speciale la telefoane.

Vodafone a lansat serviciul Wi Fi Acasa pentru clientii care achizitioneaza sau isi reinnoiesc abonamentul RED sau tableta prin care se ofera internet fix nelimitat acasa, pentru numai 6 euro/luna, cu router Wi-Fi de 21,6 Mbps inclus.

In parteneriat cu aplicatia Seenow, Vodafone a lansat doua noi abonamente dedicate fanilor fotbalului – Smart 15 Fotbal si RED 25 fotbal, prin care acestia pot viziona meciurile din Liga 1 in aplicatia Seenow.

La final va invit sa accesati link-ul de pe poza de la inceputul articolului si sa raspundeti la cateva intrebari despre serviciile Vodafone. La finalul quiz-ului veti primi cate 100 MB de internet pentru fiecare raspuns corect.  Veti primi cei 500 MB de internet daca raspundeti corect la toate cele 5 intrebari, traficul alocandu-se in 7 zile pentru utilizatorii cartelei Vodafone sau la urmatoarea data de facturare pentru abonatii Vodafone.

Va invit sa vizitati pagina dedicata Supernet pentru a vedea avantajele internetului oferit de Vodafone.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

3 Replies to “Supernet – internetul de mare viteza de la Vodafone (P)”

 1. De departe cel mai prost internet care l-am avut vreodata. Acum cand scriu este blocat, de exemplu. Modemul este o mierda caretrebuie restartat la fiecare 30 min, mai ales sambata cand este inghesuiala pe retea. Cel mai fain este sa vezi cum esti amenintat cu contractul in cazul in care vrei sa reziliezi pentru ca dupa ei asta este normal. Recomand celor care vor sa aiba nervii intregi sa mearga oriunde in alta parte. La nervi textul asta il voi pune pe unde pot, rog sa ma credeti ca nu sunt spammer.

 2. Cel mai prost internet exact cum spune toata lumea in comentarii.
  Am de o saptamana cartela prepay cu Oferta 7 activata si am schimbat 2 sim-uri si am pierdut 1 ora in magazine la ei.

  1) Nu aveam 4G, acum am, dar doar in centrul Brasovului
  2) Pica netul tot timpul
  3) Cand merge netul si nu pica, se deconecteaza de la retea definitiv serviciul de date si trebuie sa il dezactivez si sa il activez din nou ca sa mearga.

  BYE BYE Vodafone….Mincinosi, neprofesionali, spalatori de creier cu reclamele lor. Welcome back ORANGE!

Comments are closed.