Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana

Gadget Week – saptamana 1 – 7 noiembrie 2014 – ep 27

2 min read

gadget week saptamana 1 7 noiemb

In aceasta saptamana au avut loc foarte multe evenimente;  Victoria a ales cele mai importante 8 stiri ale saptamanii 1 – 7 noiembrie, iar eu voi adauga cateva la sfarsit:

1. Samsung pregateste lansarea unui nou telefon dual-SIM cu sistem de operare Tizen. Samsung SM-Z130H este un telefon low-end care aparent va functiona doar pe retelele GSM si va avea un ecran de 4 inch. In continuare imi mentin parerea: Android sau nimic!

2. In luna mai, tot in cadrul Gadget Week, am vorbit despre serviciul de Skype care cu siguranta va elimina barierele lingvistice. Skype Translator traduce in timp real o conversatie efectuata prin Skype in mai multe limbi, iar utilizatorii sistemului de operare Windows 8.1 pot solicita o invitatie pentru a testa noua functie folosind formularul de aici.

3. Google a lansat in Romania serviciul audio online Google Play Music care concureaza direct cu Zonga si Deezer. Utilizatorii serviciului vor putea cumpara muzica chiar si romaneasca, legal din store-ul music. Pentru cei care vor sa foloseasca serviciul de streaming online Google ofera acces in baza unui abonament cu un tarif lunar promotional de 24 lei pana pe 7 ianuarie 2015, prima luna fiind grautita.
Pentru mine momentan Zonga este perfect pentru nevoile mele, deoarece traficul de date efectuat prin reteaua Vodafone este gratuit (la abonament), iar accesul la acest serviciu este inclus in abonamentul meu lunar.

4.  Primul telefon ce va purta logo-ul Microsoft Lumia este Lumia 535 si a fost prezentat pe 11 noiembrie. Telefonul are un ecran de 5” cu rezolutia qHD, un procesor Quad-core Qualcomm Snapdragon 200 la 1.2 GHz, 1 GB de memorie RAM si o memorie interna de 8 GB. Astept cu interes un telefon Microsoft cu Android, daca Nokia a putut de ce nu si Microsoft.
Lumia-535
5. Jawbone a lansat o noua varianta a bratarii UP si o banda smart – Jawbone Move. Jawbone este o companie care a produs in trecut casti Bluetooth, iar acum mizeaza pe accesorii warable. Bratara UP3 va fi cu 50$ mai scumpa fata de bratara UP24 pe care o puteti achizitiona din magazinele Orange la 129 euro. Testez momentan bratara UP24 si ma ajuta sa imi monitorizez somnul in fiecare zi, insa voi reveni cu detalii intr-un articol viitor.

6. LG a anuntat un parteneriat cu Google pentru urmatorii 10 ani in care ambele companii isi pun la comun patentele. Anul trecut si Samsung a semnat un parteneriat asemanator insa de atunci nu am vazut terminale Nexus realizate impreuna cu Samsung, asa ca nu prea vad mari avantaje pentru fanii device-urilor Nexus.

7.  Un nou proiect de telefon modular este in desfasurare. Proiectul Vsenn doreste sa concureze cu proiectul Ara de la Google. Vsenn este companie fondata de un fost manager de proiect care a lucrat pentru Nokia si a lucrat la dezvoltarea gamei X. Proiectul Vsenn doreste sa concureze cu proiectul Ara de la Google care presupune un telefon modular.

8. HTC M7 M8 primesc update la Android 5.0 in urmatoarele 90 de zile.

Extra-stiri:

9. Suita de aplicatii Microsoft Office este de acum gratuita pentru disopozitivele iOS si Android (in curnad vor fi lansate). Pana acum pe iOS exista o singura aplicatie Office Mobile cu care puteai vizualiza fisierele de tip Word, Exel, PowerPoint. Microsoft a lansat cate o aplicatie (200MB fiecare) pentru fiecare tip de fisier in care poti de acum sa editezi si sa salvezi documentele in cloud prin Dropbox. Detalii despre serviciul premium Office 365 gasiti aici.

10. Lenovo a lansat un telefon clona de iPhone 6, cu blitz pe fata telefonului pentru a realiza mai bine poze selfie in conditii de luminozitate redusa.

11. LG a lansat doua telefoane entry level LG G2 Lite si LG L Prime.

Avatar of Victoria Giorgiana
Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana