Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana

Gadget Week – saptamana 29 noiembrie-5 decembrie 2014 – ep 31

1 min read

gadget week saptamana 29 noiemri

Cele mai importante stiri ale saptamanii 29 noiembrie – 5 decembrie sunt prezentate de catre Victoria si comentatate de mine mai jos:

1. Am testat in ultimele zile telefonul mult dorit de multi pasionati ai tehnologiei OnePlus One, iar review-ul il puteti citi maine aici.

Saptamana trecuta producatorul OnePlus a anuntat viitorul model OnePlus Two va avea un nou procesor Snapdragon 805 pe 32 biti impreuna cu 3 GB RAM. Camera pincipala va avea 16 MP, iar acumulatorul va fi de 3300 mAh.

2. Viitorul flagship de la HTC va fi lansat in martie 2015. HTC ONE M9 Va avea un procesor Octa-core Snapdragon 810 pe 64 biti format din unul quad-core la 1,5 GHz + quad-core la 2 GHz impreuna cu 3GB RAM. Acumulatorul va avea o autonimie mica avand doar 2850 mAh.

3. YotaPhone este primul telefon cu doua ecrane, unul color, iar cel secundar E-Ink. In luna mai am scris un review pentru acest gadget unic.

YotaPhone 2 a fost anuntat in Romania zilele trecute si arata mult mai bine, este mai subtire, fiind uniform acum. Display-ul principal este de tip AMOLED, cu diagonala de 5 inci si rezoluție full HD, in timp ce cel secundar este E-ink monocrom de 4,7 inch. A doua versiune este compatibila si cu retele 4G, are un procesor Snapdragon 800, 2GB memorie si doua camere de 8 MP si respectiv 2 MP.

4. Philips a lansat in Romania un nou model Philips S398, model ce se va comercializa prin operatorul Digi Mobil, dar si prin magazinele Arsis – dealer Vodafone. Telefoanele Philips sunt facute de catre compania CEC din China care a cumparat drepturile de utilizare a marcii de la Philips. Philips isi da acordul final, iar Romania este printre singurele tari in care se comercializeaza telefoanele Philips. Mai multe despre brand-ul de telefoane Philips cititi aici.
Revenind la Philips S398, telefonul are un procesor quad-core de 1,3 GHz, 1 GB memorie RAM, un ecran HD IPS de 5 inch si versiunea Android 4.4 KitKat.

5. Magazinul F64 a introdus plata prin moneda virtuala Bitcoin. 1 Bitcoin este evaluat la aproximativ 1300 lei. Marele avantaj al Bitcoin este descentralizarea care inseamnă ca nicio entitate terta nu controleaza fluxul de bani ceea ce este bine, dar si rau intrucat nu este o moneda sigura, nefiind supravegheata.

6. Samsung GALAXY A7 cel mai subtire smartphone de la Samsung este aproape de lansare. Viitorul smartphone va aveae un ecran Full HD de 5,5 inch, grosimea fiind de 6,3 mm, iar greutatea de 133 grame. La interior smartphone-ul va avea un procesor octa-core la 1,5 GHz, 2 GB memorie RAM, camera principala de 12 MP, iar cea secundara de 5 MP.

7. Despre Bluetooth 4.2 nu m-am informat prea bine, din ce am inteles va permite posibilitatea conectarii la internet, dar si viteze mult mai mari fata de standardul Bluetooth 4.1.

8. In Romania instanta suprema a stabilit ca postarile de pe Facebook fac parte din spatiul public. Asta inseamna ca si daca veti posta restrictionat doar pentru prieteni puteti fi dati in judecata sau puteti fi dat afara de la locul de munca foarte usor, deoarece in Romania s-a creat un precedent.

Avatar of Victoria Giorgiana
Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana