Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Review: OnePlus One – the flagship killer

2 min read

DSC03651

OnePlus-OneDupa cum stiti OnePlus One este unul din cele mai dorite smartphone-uri de pe piata datorita specificatiilor tehnice foarte bune, a pretului foarte bun si pentru ca acesta se vinde in sistem de invitatii si nu este foarte usor de achizitionat. Firma OnePlus livreaza modelul One doar pe baza de invitatii sau prin intermediul unor concursuri desfasurate la anumite intervale de timp. In Romania producatorul nu livreaza acest produs, singurul distribuitor care are in acest moment modelul OnePlus One fiind QuickMobile, cei de la care am primit si eu in teste acest smartphone.

Review OnePlus One

Telefonul este foarte mare, dimensiunea ecranului de 5,5 inch fiind apropiata de cea de pe Samsung GALAXY Note 4 (5,7 inch). Calitatea ecranului nu se ridica la inaltimea celei de pe Note 4, ecranul este LCD, nu SuperAMOLED, dar pictogramele, textul si imaginile se vad foarte bine – rezolutia fiind Full HD. Ecranul nu ajunge pana in marginea telefonului, fiind astfel protejat daca telefonul este lovit pe lateral, insa datorita distantei dintre ecran si marginile carcasei se pot strange impuritati.

OnePlus-One

Nu ai acces la bateria telefonului, acesta fiind cam singurul dezavantaj al acestui super telefon. In plus, atunci cand introduci cartela SIM trebuie sa fii atent sa introduci adaptorul MicroSIM cu SIM-ul in jos.

Soft

Interfata-HoloInterfata-hexoIn momentul in care il pornesti pentru prima oara poti alege intre a utiliza tema Android (denumita Holo) sau tema CyanogenMod (tema din dreapta), a doua tema fiind cea preferata de mine si care nu modifica in niciun fel functionalitatea telefonului.

Veti vedea ca aceasta versiune custom de Android, CyanogenMod, actualizeaza telefonul foarte des astfel incat sa aveti pe OnePlus One functii asemanatoare cu cele de pe Android 5, dar si alte functii care vor fi disponibile doar pe acest telefon (de exemplu gesturile de deblocare a telefonului, pe care vi le voi arata mai jos).

Dupa cum puteti vedea in clipul de mai sus in care am prezentat interfata CyanogenMod, butoanele hardware pot fi dezactivate, pentru a fi activate cele soft – ca pe device-urile Nexus.

Inregistrarea am facut-o folosind aplicatia preinstalata Screencast, care poate inregistra atat comenzile efectuate pe telefon, dar si sunetul, fiind un telefon ideal pentru cei ce vor sa testeze anumite aplicatii sau jocuri. Aplicatia se activeaza si apasand simultan butoanele volum in sus + tasta power.

Specificatii

Procesorul Qualcomm Snapdragon 801 este acelasi ca cel de pe telefoane foarte puternice precum LG G3, Sony Xperia Z3 sau Samsung GALAXY Alpha. Acesta ruleaza la 2,5 GHz ajutat de o memorie RAM de 3 GB, ceea ce ii permite telefonului sa ruleze fara probleme cele mai exigente aplicatii. La partea de multitasking, softul Cyanogen intampina mici intarzieri.

Datorita procesorului de ultima generatie, OnePlus One este compatibil si cu retelele 4G din lume, dar si cu cele din Romania.

Camera foto

Camera foto este de 13 MP, fiind si ea produsa de catre Sony (Exmor IMX214), insa nu este la fel ce buna ca cea de pe modelele din seria Sony Xperia Z sau ca cea de pe iPhone. Camera frontala este de 5MP, iar cel mai mult mi-a placut la softul camerei ca poti aplica filtre foto in timp real chiar inainte de a realiza o poza.

Functii speciale

La capitolul functii speciale, pe langa inregistrarea ecranului folosind aplicatia Screencast, vreau sa mentionez ca pe OnePlus One se pot porni aplicatii foarte usor atunci cand ecranul este pornit, prin anumite gesturi presetate. Daca apesi de doua ori pe ecran, acesta va porni asemeni functiei Knock On de la LG, iar daca desenezi un cerc pe ecran poti accesa direct camera foto. Tot prin gesturi se poate porni blitul telefonului pentru a-l folosi ca lanterna si se pot schimba si melodiile, dupa cum puteti vedea in urmatorul clip:

Baterie

Bateria este de 3100 mAh. iar acest aspect iti va permite sa folosesti telefonul mai mult de o zi, insa nu ai acces la ea si cred ca va fi destul de greu sa gasesti un service care sa o poata inlocui dupa 1-2 ani.

Concluzii

Telefonul este foarte bun, are super specificatii si este ideal pentru cei care isi doresc un telefon cu ecran mare. Singura problema pe care o vad la acest telefon este ca nu vei avea suport tehnic in Romania dupa expirarea garantiei (si tocmai de aceea recomand sa il iei de la QucikMobile), iar daca il comanzi prin sistemul de invitatii si ai probleme cu el, risti sa regreti alegerea facuta. Ca mentiune, pe parcursul zilelor cat l-am testat, semnalul mi-a cazut de cateva ori fara motiv si nu stiu sigur daca a fost din cauza telefonului sau a retelei,

Era sa uit, cablul de incarcare face toti banii, este rosu si cu mufa subtire tip USB, care intra cu usurinta in laptop – o sa va placa.

OnePlus One este disponibil in variantele de culori alb si negru, cu memorie interna de 16 GB, fara precomanda si fara invitatie.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.