Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana

CES 2015 – Gadget Week ep. 36

3 min read

ces 2015 las vegas gadget week e

Saptamana trecuta a avut loc in Las Vegas targul international CES 2015 (Consumer Electronics Show), cel mai mare eveniment de tehnologie de peste ocean, bineinteles pe langa lansarea anuala iPhone. In Europa, Mobile World Congress de la inceputul lunii martie este cel mai mare targ de tehnologie, insa cateva lansari importante au loc la inceputul fiecarui an si in Las Vegas.

Voi incepe cu stirile pe care le-am inclus si in Gadget Week si voi mai adauga la sfarsit si alte gadgeturi care mi s-au parut interesante la CES.

1. LG G Flex 2 este telefonul pe care mi l-as cumpara daca ar fi sa aleg intre el, iPhone 6 Plus sau Samsung GALAXY Note 4, fiind telefonul perfect pentru cei care isi doresc cel mai bun phablet cu o diagonala de aproximativ 5,5 inch si nu isi doresc sa foloseasca un Pen. Dimensiunea smartphone-ului a fost redusa fata de prima versiunea de la 6″ la 5,5″, cat este si dimensiunea ecranului de pe LG G3.
Pe noul smartphone este prezenta ultima versiune Android 5, insa interfata este asemanatoare ce cea de pe LG G3.

Este primul telefon cu Snapdragon 810 si practic cel mai bun telefon in acest moment lansat pe piata. Camera este aceeasi ca cea de pe LG G3, iar spatele are o suprafata Self healing, care este mult mai eficienta fata de cea de pe primul LG G Flex. Mai jos vedeti si un clip in care LG G Flex 2 este indoit:

2. Compania Blocks a prezenta la CES primul ceas modular. Fiecare za de pe curea este de fapt o componenta a ceasului, acestea fiind: bateria, modulul GPS, senzorul de miscare. Astfel, iti vei putea crea ceasul cu functiile dorite. Pentru a crea ceasul perfect cel mai probabil vei avea nevoie de o inchietura foarte groasa 🙂 . Nu se stie cand se va lansa, insa pretul initial ar urma sa fie de 150$, iar fiecare modul separat ar urma sa coste intre 20 si 40 $.

3. Sony a lansat noua generatie de Walkman ZX2, pentru nostalgici, la un pret de doar… 1200$. Walkman-ul ZX aflat la a doua generatie este mai degraba un iPod, care ruleaza sistemul de operare Andoid, iar muzica poate fi descarcata de pe Googe Play. Capacitate de stocare este de 128 GB, are si slot pentru card micro SD si are un desing asemanator cu cel al telefoanelor din seria Lumia. Sony a mai lansat in 2013 un walkman similar, numit ZX1, insa pretul era de 270$ pentru versiunea de 16 GB.

Cine ar da 1200$ pe un Walkman, cel putin la noi in tara?
ZF face o scurta trece prin cei 36 de ani de istorie ai walkman-ului.

4. Sony a mai prezentat ochelarii Smart Eyeglass, bratara SmartBand SWR10 si o noua versiune a smartwatch-ului SmartWatch 3 care este de acum din otel inoxidabil. Ceasul are un ecran LCD de 1,6″ la rezolutia de 320×320 px, este rezistent la apa, avand certificarea IP68. Sony a creat si doua aplicatii noi dintre care una pentru jucatorii de golf – Golfshot.

5. HTC a prezentat doua modele cu caracteristici medii HTC Desire 320 si HTC Desire 826.
HTC Desire 320 este o versiune actualizata a lui HTC Desire 310 si are un ecran de 4,5″ la rezolutia de 854×480 px, un procesor quad-core la 1,3 GHz si 1GB memorie RAM.
HTC Desire 826 are un ecran Full HD de 5.5 inch, un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 615 de 1.7 GHz pe 64 biti si 2 GB memorie RAM.

6. Saygus, o companie din Utah, a prezentat la CES un telefon cu specificatii bune si cu o memorie interna foarte mare. Display-ul este Full HD de 5″, procesorul este Snapdragon la 2,5 GHz impreuna cu 3 GB de memorie RAM, iar memoria interna este de 64 GB. Ce are deosebit acest model este posibilitatea de a extinde memoria folosind 2 carduri microSDXC de pana la 128 GB fiecare. 

7. Producatorul de baterii Energizer aplica strategia Philips/Alcatel si isi lasa brandul pe mana unor chinezi. Firma DDM va produce telefoane rezistente asemanatoare celor produse de catre Caterpillar, insa Energizer va avea intotdeauna ultimul cuvant in procesul de fabricatie. Au fost expuse 4 modele de telefoane, dar si incarcatoare bazate pe inductie. Detalii cititi aici.

8. Nokia – pardon – Microsoft, a prezentat modelul Nokia 215, cel mai accesibil telefon mobil cu internet. Noul telefon se va comercializa la pretul de 30 $ si va avea cateva functii indispensabile daca ai folosi un smartphone. Pe langa lanterna si radio vei avea cateva aplicatii precum Facebook Messenger, Facebook, Twitter si Opera Mini. Telefonul asigura o autonomie de pana la 30 de zile in stand-by.

https://www.youtube.com/watch?v=4_pXnDWExOw

9. Asus a lansat tableta hibrid T90chi de 8,9 inch cu display HD si sistem de operare Windows 8.1. In plus, a lansat si doua smartphone-uri Asus ZenFone 2 si ZenFone Zoom.

Asus ZenFone 2 este primul telefon cu 4 GB memorie RAM. Design-ul telefonului este copiat dupa LG G3, avand si dimensiunea ecranului identica de 5,5″. Smartphone-ul se va comercializa in doua variante cu procesoare diferite.

Asus ZenFone Zoom incearca sa concureze cu Nokia Lumia 1020 si un pic cu Samsung K Zoom imprumutand din design-ul telefonului Nokia si zoom optic de la Samsung. Smartphone-ul de la Asus este cel mai subtire smartphone cu zoom optic (3X), camera putand marii imaginea de 12 ori. Camera dispune si de un mod manual de fotografiere si de o baterie destul de mare de 3000 mAh.

10. Telefonul Boss care nu are legatura cu designer-ul Hugo Boss, este un dual-SIM care te va ajuta sa navighezi anonim pe internet. Ecranul este de-a dreptul imens de 7″, iar producatorul asteapta o finantare de 150.000$ pentru a-l putea pune in vanzare. Pretul telefonului ar urma sa fie de 275 $.

11. Compania Blu Studio Energy a prezentat un smartphone cu o baterie de 5000 mAh care va oferi o autonomie de pana la 3 zile.

blu

12. Boxele care leviteaza la o inaltime mica The Axxess CE Air2:

Avatar of Victoria Giorgiana
Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana