Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Mai foloseste cineva Indygen?

1 min read

IMG 2083

Zilele acestea ma gandeam ca in urma cu un an cei de la Indygen au lansat o super oferta prin care ofereau 100 GB trafic date, iar astazi cei de la Vodafone, provider-ul din spate, au ca oferta principala una asemanatoare cu cea de la Indygen, insa mult mai avantajoasa.
Sa le luam pe rand. Indygen (independent young generation) este un serviciu de tip MVNO (operator telecom virtual) care se adreseaza tinerilor sub 30 ani din 5 orase universitare din Romania: Bucuresti, Cluj, Brasov, Iasi si Timisoara. Proiectul cuprindea pe langa oferta telecom si o platforma video de dezvoltare personala cu mult continut dedicat tinerilor.
Oferta lansata in vara lui 2013, care a ramas neschimbata pana in prezent, era urmatoarea: cumparai/incarcai o cartela Indygen cu 7 euro (38 lei) si primeai 500 de indypoint, un fel de impulsuri.
Din valoarea totala de 500 de unitati puteai vorbi/naviga pe internet folosind urmatoarea conversie.
1 indypoint = 1 minut apel national, 1 SMS national sau 3 MB trafic intenet.
Pe langa oferta standard toti utilizatorii Indygen aveau apeluri gratuite intre ei si serviciul Zonga gratuit pe toata perioada cat optiunea era activa.

In 2013, oferta era foarte buna, insa la sfarsitul lui 2014, Vodafone, cei care sunt furnizorul tehnic din spate al serviciului, au lansat o oferta asemenatoare, cu un numar de unitati pe care le poti folosi cum vrei tu.
Oferta Vodafone suna cam asa: pentru 7 euro primesti 2000 de unitati pe care le poti folosi ori pentru apeluri nationale, ori pentru SMS-uri, ori pentru navigare pe internet. In plus, se ofera acces gratuit timp de 12 luni in Zonga, 100 de minute nationale, voce si SMS nelimitate in reteaua Vodafone si 500 MB internet.

Acum sa comparam un pic ofertele; de ce ai folosi serviciul Indygen in care ai apeluri nelimitate in grupul tau de prieteni, cand poti avea minute si SMS-uri in toata reteaua Vodafone, chiar si cu parintii, spre exemplu. Vodafone ofera de acum si acces la reteaua 4G cu noua oferta, iar daca cu oferta Indygen puteai folosi pana la 1,5 GB de internet cu 7 euro, la Vodafone poti obtine un trafic de date de pana la 2,5 GB cu 7 euro.

E ciudat cum Vodafone a ales sa foloseasca aceeasi modalitate de utilizare la comun a minutelor si a traficului de date si cum, practic, a ingropat cu aceasta oferta serviciul Indygen.
Cei de la Indygen au pornit foarte bine anul trecut oferind 100 GB trafic de date, insa pe parcusul anului nu au mai schimbat nimic la oferta.

La final va adresez o intrebare, fiind un pic dezamagit de potentialul serviciului pe care l-am si utilizat.
Mai exista utlizatori de Indygen printre voi?

IMG_2083.JPG

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

2 Replies to “Mai foloseste cineva Indygen?”

  1. Va muri si indygenul cum au murit si alte tentative tip MVNO: clicksim,etc

  2. Eu… si acum se pare ca se inchide, am primit oferta pentru portare pe Vodafone astazi de la ei.
    Oferta de 6 euro cu 1,5 gb net si nelimitat national.
    End of story, end of Indygen.

Comments are closed.