Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

WhatsApp web total inutil

1 min read

whatsapp chrome

WhatsApp este semidisponibil si pe desktop-uri/laptop-uri insa nu va ganditi la ceva asemantor cu Facebook Messenger. Mesajele se pot trasmite pe WhatsApp doar prin intermediul browserului Chrome, doar daca ai o conexiune la internet pe telefonul mobil si doar pe dispozitivele cu Android, Blackberry sau Nokia S60. Sa le luam pe rand.

whatsapp-chrome

Pentru a putea transmite mesajele pe Whatapp din browserul Chrome trebuie sa accesezi acest link de pe PC/MAC, dupa care din meniul WhatsApp al telefonului mobil sa selectezi WhatsApp Web. In acest moment ti se va accesa camera foto a telefonului si vei putea scana QR-Code-ul din browser ca in poza de mai sus. Initial al incercat sa scanez codul cu o alta aplicatie de scanat coduri qr si nu mi-a fost recunoscut codul.
Si acum vine partea interesanta, browserul nu se va conecta direct la serverul WhatsApp ci se va conecta la telefonul mobil, care la randul sau se va conecta la serverul WhatsApp, astfel fiind nevoie de o conexiune permanenta la intenet pe telefonul mobil cat timp vrei sa folosesti WhatsApp-ul in Chrome pe PC.
whatsapp
Este ca si cum te-ai connecta de pe PC prin TeamViewer la telefon pentru a trimite un SMS. Mesajul de mai jos il vei primi daca inchizi conexiunea la internet de pe telefonul mobil. De ce ai folosi aceasta functie care iti consuma trafic de internet cat si bateria telefonului?
whatsapp
Total ineficient, iar functia nu va fi implementata si pe dispozitivele cu iOS deoarece sistemul de operare limiteaza folosirea permanenta a unei conexiuni in background.

Daca va doriti un serviciu de mesagerie diferit de Facebook Messenger cu adevarat util si disponibil atat pe smartphone cat si pe PC, va recomand solutiile Skype si Telegram.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.