Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Review Sony Alpha A6000

2 min read

Sony a6000

De ceva timp stau cu ochii pe un Sony Alpha A5000 si imi doresc sa achizitionez acel model, deoarece este printre singurele modele mirrorless de la Sony care nu are ecran touchscreen. Cei de la F64 mi-au oferit in schimb spre teste un model mai performant pentru a ma convinge sa imi achizitionez un mirrorless mai nou si mai performant.
Am testat kit-ul format din body Sony Alpha A6000 impreuna cu un obiectiv 16-50mm f/3.5-5.6.

Inainte sa incep sa va povestesc despre Sony a6000, trebuie sa va spun de ce prefer un mirrorless in detrimentul unui DSLR. In primul rand cei de la Sony au o interfata foarte simplu de utilizat cu moduri automate inteligente care nu necesita cunostinte avansate de fotografie. Un motiv pentru care prefer mirrorless-urile este constructia acestora, aparatele fiind mult mai usoare si mai simplu de transportat. Car zi de zi un laptop cu mine in spate, iar un DSLR ar fi mult prea greu. De ce un mirrorless de la Sony? Pentru ca au fost printre primii care au dezvoltat aceasta clasa de camere foto si pentru modurile foarte simple prin care puteti adauga un filtru foto unei poze, fara a o edita pe PC.

Review Sony a6000

sony-alpha-a6000

Sony Alpha a6000 este un aparat foto mirrorless, cu un design elegant si cu un autofocus foarte rapid, focalizarea automata hibrida fiind punctul forte al acestui aparat foto. Focalizarea hibrida combina focalizarea automata cu detectia fazei si a contrastului, fiind si cea mai rapida focalizare automata din lume, in doar 0,06 secunde.

Pe langa faptul ca are un timp de focalizare foarte scurt, are si mai multe puncte de focalizare automata (mai precis 179 de puncte), ceea ce inseamna ca ai sanse mai mari de a surprinde un cadru in miscare intr-o imagine perfect clara.

Procesorul rapid BIONZ X™ reduce detaliile neclare si elimina zgomotul vizual din anumite zone, dar asta in conditii bune de lumina, se vede si in galeria foto de la sfarsitul articolului.
Senzorul APS HD de 24,3 MP asigura o captura optimizata a luminii si o mai buna sensibilitate la lumina.
Intervalul ISO extrem de larg (de la 100 la 25.600) permite realizarea de fotografii naturale chiar si in conditii de lumina slaba sau in interior.

Sony a6000 vine impreuna cu obiectivul Sony 16-50mm F3.5-5.6 montura fiind E ca pe majoritatea mirrorless-urilor de la Sony.
Elementele de sustinere ale displayului si ale blitului sunt singurele piese care par fragile, restul camerei fiind destul de robusta insa foarte usoara, cantarind sub 500 de grame cu tot cu obiectiv.
Inregistrarea Full HD 1080 la 60p sau 24p asigura o capturare a miscarilor la calitate foarte buna, iar aici puteti vedea un exemplu de filmare indoor.vizor-a6000

Vizorul EVF Tru-Finder™ OLED dispune de un ajustor dioptric pe care l-am observat mai greu, vizorul activandu-se doar cand detecteaza un corp in apropiere, ecranul principal devenind astfel inactiv. Ecranul de 3 inci se poate misca in sus 90 de grade si in jos 45 de grade, pacat ca nu se poate roti 180 de grate pentru a te putea vedea cand te filmezi.

display-a6000

Conectivitatea Wi-Fi® si NFC (Near Field Communication) nu necesita setari complicate si permite transferul fotografiilor si filmelor pe televizoare compatibile NFC, precum si pe smartphone-uri sau tablete Android prin aplicatia Play Memories.

Interfata este usor de folosit, iar gripul este unul foarte bun. Camera este usoara si compacta. Dispune de conectorii micro HDMI si micro USB si se incarca cu ajutorul unui cablu MicroUSB + adaptor. Din meniul camerei se pot alege din 13 efecte si 12 stiluri atat pentru fotografii cat si pentru filmarile video.

Ca la majoritatea camerelor de la Sony, butoanele pot fi customatizate, iar butonul Fn ofera acces la un meniu rapid.
La aceste posibilitati de personalizare a butoanelor se mai adaugã si functia Memory Recall, cu ajutorul careia mirrorless-ul a6000 memoreaza 3 setari de utilizare pentru 3 situatii diferite.

Recomand aceasta camera bloggerilor si celor care calatoresc, dar nu sunt fotografi profesionisti, deoarece pozele realizate cu obiectivul kit sunt destul de bune, putandu-se obtine efectul de defocalizare chiar si obiectivul din kit.

Kit-ul Sony a6000 cu obiectivul 16-50mm f/3.5-5.6 il puteti comanda de la magazinul F64 la pretul de 3.600 lei.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.