Orange ii ajuta pe cei mici sa devina #SuperCoders

Autor: -

In fiecare an, pe 10 februarie, se sarbatoreste Safe Internet Day (SID), iar cu aceasta ocazie, Orange Romania lanseaza cea de-a doua editie a workshop-urilor #SuperCoders. Copiii cu varste intre 10 si 13 ani au ocazia sa invete limbaje de programare speciale pentru cei mici, iar anul acesta vor discuta putin si despre metode prin care pot utiliza internetul intr-un mod sigur si responsabil.

Mi se pare o initiativa bine venita, avand in vedere isteria lansata de ziua Izabellei si varsta tot mai frageda la care copiii incep sa aiba acces la internet. Eu am fost pasionat de tehnologie de mic, luand contact inca de la 8 ani cu PC-urile, pe cand mergeam la cursuri de operare si ulterior de programare la Palatul National al Copiilor din Bucuresti – in mod cert chiar curiozitatea mea pentru tehnologie a dus la aparitia acestui blog. Asadar, Ziua Sigurantei pe Internet va fi contextul in care Orange va promova cum sa te bucuri de internet intr-un mediu sigur si ii va invata pe copii sa realizeze un joc minimalist, codat de ei de la 0… si, cine stie, poate in viitor vor ajunge programatori pentru firme precum Gameloft 😀 , Ubisoft, King sau MavenHut. In cadrul #SuperCoders, participantii vor invata sa utilizeze tehnologia prin metode interactive, vor lucra pe platforma Scratch si vor realiza propriile animatii.

Inscrierile erau gratuite si s-au putut face via e-mail, dar din pacate s-au incheiat miercurea trecuta. Evenimentul va avea loc la Bucuresti si Cluj, pe 10 februarie, in intervalul 14:00 – 17:00, de unde voi adauga si poze, evenimentul fiind organizat in parteneriat cu Simplon Romania (cei care vor gestiona aspectele tehnice ale atelierelor, legate de programare) si Salvati Copiii.

SuperCoders continua initiativa Orange prin care sustine comunitatea programatorilor din Romania, dupa ce anul trecut au sponsorizat si hackathlon-ul Innovation Labs.

Mai multe detalii despre #SuperCoders puteti afla de aici.

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*