Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Review Samsung GALAXY Note Edge

4 min read

Samsung GALAXY Note Edge

Samsung-GALAXY-Note-Edge

Samsung GALAXY Note Edge este telefonul concept produs la scara larga care are o parte a ecranului curbat, suprafata putand fi controlata si cu S-Pen-ul.

Telefonul a ajuns in Romania mai intai prin QuickMobile, de unde l-am primit si eu in teste, dupa care a fost lansat si la Vodafone, iar in final a fost lansat si de catre Samsung Romania.

Am fost la evenimentul Unpacked din Berlin unde au fost lansate Samsung GALAXY Note 4 si Samsung GALAXY Note Edge. Pot sa spun ca am ramas placut surprins de modelul Edge inca de la primul contact.

Review Samsung GALAXY Note Edge

Constructie

Samsung GALAXY Note Edge (SM-N915FY) imprumuta cadrul din aluminu de pe Samsung GALAXY Alpha, spatele din plastic care imita pielea de la versiunea anterioara Note insa fara cusaturi pe marginea capacului. Datorita ecranului curbat, capacul (detasabil) nu acopera uniform tot spatele.

baterie-galaxy-note-edge

Tot pe spate, a fost imprumutat de la Samsung GALAXY S5 senzorul pentru masurarea pulsului insa acest model nu este rezistent la apa si praf precum Samsung GALAXY S5 cum nu este nici Samsung GALAXY Note 4.

Pachetul contine pe langa incarcator, cablu de date, casti, dopuri de rezerva si 5 capete de rezerva pentru S-Pen impreuna cu o penseta destinata inlocuirii acestora.

capete-note-edge

Pe partea frontala se poate observa o textura de bun gust care se reflecta in lumina, iar pe butonul principal Samsung a introdus un cititor de amprente. Butonul power a fost mutat deasupra, deoarece pe partea dreapta este situat ecranul curbat.

Specificatii

Specificatiile lui GALAXY Note Edge sunt aproape identice cu modelul Samsung GALAXY Note 4 SM-N910S, singurele diferente fiind la capitolul rezolutie, Note Edge avand un ecran cu 0,1″ mai mic dar cu o rezolutie mai mare datorita ecranului curbat care poate afisa imaginile in continuarea ecranului principal fara delimitari si la baterie, Note Edge avand o baterie de 3000 mAh fata de 3220 mAh.

Retea 4G (LTE Cat 6 300/50Mbps)
Procesor Quad-Core 2.7 GHz
Ecran Quad HD Super AMOLED (2560 x 1600 px, 160 px) de 5.6″
Sistem de operare Android 4.4 (KitKat)
Camera Camera foto principala: 16 Megapixeli cu Auto Focus si SmartOIS Camera foto frontala: 3.7 Megapixeli cu  f1.9
Camera foto principala:  HDR (Rich tone), Focus Selectiv, Rear-cam Selfie, Beauty face, Virtual Tour Shot, Shot&More, Dual Camera; Camera foto frontala: Selfie, Wide Selfie
Caracteristici S Pen Air Command (Action Memo, Smart Select, Image Clip, Screen Write)S Note, Snap Note, Direct Pen Input
Alte functii Multi Window
Ultra Power Saving Mode
Inregistrare voce (Mod Normal, Mod Interviu, Mod Sedinta, Memo Voce)
Download Booster
S Health 3.5
Blocare Ecran Dinamica
Briefing
Servicii Google Mobil Chrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google Settings, Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play Newsstand, Play Movie & TV, Play Music, Play Store, Voice Search, YouTube
Conectivitate WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (HT80) MIMO PCIeGPS / GLONASS / Baidu NFC,  Bluetooth®v 4.1 (BLE,ANT+) IR LED (Remote Control), USB2.0, MHL 3.0
Senzori Gesturi, Accelerometru, Geo-magnetic, Giroscop, RGB,IR-LEDProximity, Barometru,  Hall Sensor, Scaner de deget, UV, Monitorizarea pulsului, SpO2
Memorie 32 GB Memorie interna+ slot microSD (pana la 64GB) 3GB RAM
Dimensiuni 151.3 x 82.4 x 8.3 mm, 174g
Baterie Baterie standard, Li-ion 3.000mAh, Incarcare rapida

Ecranul curbat

rigla-note-edgeMarginea curbata ofera acces la diferite scurtaturi catre alte aplicatii sau optiuni in anumite aplicatii fiind foarte util in anumite situatii.

Cand telefonul este in meniul principal, pe ecranul curbat sunt afisate mai multe widget-uri ce pot fi setate din meniul Edge Screen disponibil in meniul Settings. Navigarea prin meniuri se face prin slide de la dreapta spre stanga sau invers, meniurile instalate initial fiind:

– meniu cu scurtaturi catre aplicatii esentiale precum telefon, contacte, mesaje, browser, camera foto.

– meniu cu notificari despre apelurile pierdute, mesaje si vreme.

– meniu in care se afiseaza informatii despre numarul de pasi din aplicatia S-Health.

– meniu cu cele mai importante stiri in engleza care circula pe Twitter, aici ar fi fost interesant daca se afisau si notificari sau tweet-urile prietenilor.

– meniu cu informatii despre bursa in limba engleza furnizate de Yahoo!

– meniu cu informatii din sport in limba engleza furnizate de Yahoo!

– contacte favorite.

– un joc Memory Match.

– rigla.

– text predefinit de utilizator.

Pe langa widget-urile preinstalate Samsung ofera posibilitatea de a descarca si altele dintr-un magazin online ca: meniu cu stiri de la CNN, meniu cu bookmark-urile din browser etc.

Pe ecranul curbat se afiseaza si diferite notificari cand, spre exemplu se detaseaza S-Pen-ul, sau afisarea butoanelor pentru camera foto.

butoane-camera-foto-edge

Functii speciale pe Samsung GALAXY Edge si Samsung GALAXY Note 4

In afara functiilor de pe ecranul curbat pe care le-am prezentat mai sus, Samsung GALAXY Edge dispune de aceleasi functii speciale ca si cele de pe Samsung GALAXY Note 4.

Ambele modele au un ecran imbunatatit fata de GALAXY Note 3, presiunea suportata fiind dublata, S-Pen-ul apropiindu-se tot mai mult de un pix real. S-Pen-ul este mult mai intuitiv fiind foarte asemantor cu un mouse.

Functia Multi Window a fost imbunatatita si multumita ecranului generos putem seta folosind S-Pen-ul dimensiunea unei ferestre pop-up.
Multi-Window

Cu functia Easy Capturing putem efectua mai multe selectii pe ecran, pe care ulterior le putem folosi intr-un singur document.

Functia SNAP NOTE este asemanatoare cu un program OCR, doar ca recunoaste si scrisul de mana, nu doar pe cel de tipar, oferindu-ne si posibilitatea de a face corecturi in textul pozat.

Snap-Note

Samsung GALAXY Note Edge este un telefon creat intru totul pentru artisti, Samsung punandu-le la dispozitie si o retea de socializare unde isi pot expune desenele create pe acest phablet. Aplicatia PEN.UP! este un fel de Instagram, dar cu opere create manual pe Note.

Ambele modele se incarca de la 0 la 60% in doar 30 minute prin tehnologia Quick Charge, suficient cat sa folositi phabletul pentru 8 ore.

Noile modele Note au fost gandite nu doar pentru artisti cat si pentru jurnalisti, ambele modele avand 3 microfoane si o functie speciala Advanced Voice Recorder prin care se pot inregistra sunete chiar daca microfonul principal nu este indreptat spre interlocutor.

microfon-Note-4

Camera foto

Camera principala are o rezolutie de 16 MP cu stabilizator de imagine Smart Optic, nu este la fel de rapida ca cea de pe GALAXY S5, insa camera frontala de 3,7 MP ofera doua unghiuri de fotografiere standard de 90 grade si un unghi wide de 120 grade pentru selfie-uri.

selfie-Samsung-Galaxy-Note-4

Ba mai mult selfie-urile se pot realiza mult mai usor doar atingand cu degetul aratator senzorul de pe spatele telefonului care masoara pulsul.

Accesorii

LED-cover-note-4

Samsung GALAXY Note 4 are o gama larga de accesorii de la huse normale, huse LED (asemeni HTC DOT View), capace Swarovski, pana la S-Pen-uri in editie speciala Mont Blanc.

S-pen-mont-blanc

Samsung GALAXY Note Edge este disponibil pe doua variante pe alb si pe negru, fiind in acest moment cel mai mare si performant telefon de pe piata, cu cele mai multe functii insa si cel mai scump.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.