Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Aplicatia cu care vom putea plati taxa de pe Autostrada Soarelui

1 min read

MobilPay e1427250351977

Aplicatia care a fost prezentata la StirileProTV, dar si pe alte site-uri ca „Portofelul electronic” se numeste in realitate mobilPay si ne permite sa efectuam cateva microplati direct de pe telefonul mobil, dupa ce inregistram in aplicatie un card bancar. Din aplicatie poti sa incarci o cartela prepay sau sa platesti o factura la telefonul mobil, sa cumperi flori, sa platesti rovinieta, transportul in comun in orasele Turda, Alba Iulia si Cluj Napoca, iar incepand cu 1 mai se va putea achita si taxa de pod de pe Autostrada Soarelui.

MobilPay este aproape identica cu aplicatia Mastercard Mobile pe care am prezentat-o aici, diferenta majora constand in faptul ca in aplicatia MobilPay puteti adauga si carduri Maestro si Visa.

Sistemul prin care se confirma cardul inregistrat este asemanator cu cel de pe Paypal, fiind nevoie de o tranzactie de 1 leu care ulterior va fi restituia. In desfasuratorul contului tau bancar vei gasi un cod pe care ulterior va trebui sa il introduci in aplicatie, iar daca nu ai Mobile Banking-ul activat pe cardul pe care l-ai inregistrat va trebui sa astepti pana la sfarsitul lunii extrasul de cont pentru a confirma cardul. Acesta un dejavantaj al aplicatiei, spre deosebire de alte aplicatii de microplati precum Mobuy care nu cer confirmarea cardului printr-o tranzactie bancara. Un alt lucru enervant la aceasta aplicatie este codul de deblocare. Intotdeauna cand vei face trecerea intre aplicatia MobilPay si alta aplicatie sau cand vei fi sunat spre exemplu, la intoarcerea in aplicatie trebuie sa introduci un cod de 6 cifre pentru deblocarea acesteia.

Cu aplicatia MobilPay mai poti plati la diferiti comercianti, in anumite locatii, scanand un QR-code folosind camera foto a telefonului.
Din aplicatie efectiv poti cumpara doar flori, ceea ce e destul de dezamagitor, insa in sectiunea rovineta vei putea verifica foarte usor daca masina ta are sau nu rovinieta valabila. Nu cunosc un alt sistem online prin care poti afla cand iti expira rovinieta.

Aplicatia MobilPay este disponibila gratuit pentru platformele iOS si Android.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

One Reply to “Aplicatia cu care vom putea plati taxa de pe Autostrada Soarelui”

Comments are closed.