Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Intel a lansat primele casti biometrice in Romania

1 min read

IMG 1241

Intel si-a extins portofoliul de produse din domeniul Internet of Things, cu doua produse wearables, dedicate pasionatilor de sport.

Intel

Impreuna cu retailer-ul Media Galaxy, compania a lansat castile biometrice SMS Audio BioSport. Acestea sunt produse de brandul american de casti si accesorii, SMS Audio LLC, care apartine cantaretului 50 Cent, cu scopul de a imbunatati experienta in miscare a utilizatorilor. Castile pot masura pulsul inimii fara a fi necesara alimentarea acestora cu baterii, acestea fiind singurele accesorii care pot masura pulsul oricand, sursa de alimentare fiind chiar telefonul mobil. Castile vin in pachet cu dopuri de diferite dimensiuni si sunt copatibile cu aplicatia RunKeeper.  Totodata acestea au o telecomanda pe fir si au o protectie impotriva apei astfel incat nu vei avea nicio problema daca te prinde ploaia alergand.

intel-sms-earbuds

Castile nu reproduc bass-ul mai deloc, insa cablul audio este foarte rezistent, iar mufa care intra in telefon face toti banii; cei care alearga cu un telefon mare in buzunar vor aprecia foarte mult aceasta mufa.

SMS Audio BioSport pot fi achizitionate din magazine Media Galaxy, la pretul de 700 lei.

IMG_1241.JPG

In cadrul evenimentului de astazi, Intel a prezentat si ceasul inteligent Basis Peak, produs de compania BASIS, aflata in portofoliul Intel din 2014. Ceasul este  dotat cu 5 senzori si este dedicat pasionatilor de fitness, monitorizand printre altele, ritmul cardiac, pasii, arderile calorice si activitatea din timpul somnului.
Acesta este rezistent la apa pana la 50 de metri si la transpiratie, Basis Peak Watch are o baterie care dureaza pana la 4 zile. Ceasul va fi compatibil cu smartphone-urile care ruleaza sistemele de operare iOS si Android. Deocamdata nu se stie cand va fi adus si in Romania, insa vom putea cumpara cel mai probabil intr-o luna de pe Amazon UK pana va ajunge si in magazinele de la noi.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.