Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Olympus OM-D E-M5 Mark II

1 min read

0002

Saptamana trecuta am testat pentru putin timp mirrorless-ul Olympus OM-D EM-5 Mark II urmasul lui Olympus OM-D EM-5. Noul E-M5 Mark II are in continuare un design retro, cateva functii noi, este singurul mirrorless de pe piata capabil sa realizezi imagini la 41 de megapixeli. De asemenea, este de subliniat ca fotografiile de 41 MP sunt realizate cu un senzor de numai 16 MP, asa cum se realizau pe Nokia 1020, care avea un senzor de 38 MP, insa in cazul aparatului Olympus vorbim de piese mult mai mari si de un senzor mare (micro-four-thirds, crop 2X) care va realiza intotdeauna o poza mai reusita decat orice smartphone. Fotografiile de de 41 MP sunt rezultatul a 8 imagini separate lipite prin intermediul software-ului intern al aparatului. 

EM-5 Mark II este mai mare si mai greu fata de prima varianta (body de doar 417g) deoarece au aparut si elemente noi de design. Displayul de 3″ este acum rabatabil pe orizontala si poate fi rotit in jurul axei la 180 de grade, fiind util atunci cand vrei sa te vezi in timpul ce te filmezi.

Procesorul de imagine TruePic VII, ofera capabilitatea de a capta 10 cadre pe secunda. Sistemul de stabilizare optica a fost imbunatatit, stabilizare realizandu-se pe 5 axe.

Olympus-OM-D-E-M5-Mark-II-9
sursa: gadget.ro

ISO-ul poate fi setat intre 200 si 12.800, si poate fi extins intre 100 si 25.600. Aparatul are 81 de puncte de focus, vizor electronic si o autonomie de aproximativ 310 cadre.

Un singur lucru mi s-a parut ciudat la acest aparat, atunci cand am introdus cardul meu de memorie SD HC clasa 10 de 16 GB, aparatul nu a mai focalizat si nu a putut face poze, toate acestea fara sa imi afiseze o eroare de card.

Aparatul foto poate fi controlat de la distanta prin Wi-Fi, prin intermediul unui smartphone folosind aplicatia OI Share.

Galerie foto:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olympus OM-D E-M5 Mark II este disponibil si in Romania pe negru si argintiu.
Body-ul il puteti achizitiona la pretul de 
5.299 lei, iar kit-ul cu obiectiv de 12-50mm costa 6.299 lei la f64. Obiectivul de 12-40mm Olympus este disponibil la pretul de 4.700 lei.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.