Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Rezultatele campaniei #parintilascoala de la Orange

2 min read

parintilascoala

In cadrul editiei PR Forum, agentia Golin, cea care sa se ocupa de proiectele CSR, a prezentat rezultatele obtinute pe perioada campaniei.

Rezultate accesari website orange.ro/parintilascoala in perioada 11 februarie – 24 martie au fost:

  • 12.283 de afisari;
  • 2.785 vizitatori unici;
  • 102 povesti inscrise;
  • 3 minute durata medie petrecuta pe site;
  • 54,15% barbati, 45,85% femei.

In campanie au fost implicati 14 de bloggeri si vedete pentru a promova proiectul printre care: Toma Nicolau, Andrei Cismaru, Printesa urbana, Dume de mestecat, George Buhnici, Adela Popescu, Dana Rogoz. Alti 32 de blogger au sustinut campania insa cu toate acestea rezultatele nu sunt asa de imbucuratoare.
Campania, sa zicem ca are o idee buna, inveti adultii sa utilizeze un smartphone si arati toate benficiile pe care le are si reteaua, dupa care ii poti convinge pe adulti sa si cumpere un smartphone in reteaua ta. Eu personal nu am o parere buna fata de acest proiect, pentru ca nu sunt de acord cu umilirea parintilor in public, cu atat mai mult prin asocierea cu brand-uri mari. Dar parerea mea conteaza mai putin, ce vreau sa subliniez sunt cifrele.orange-parintilascoala

Rezultatele prezentate sunt groaznice, as putea spune chiar dezastruoase. 400 de vizitatori – a fost cel mai mare numar de vizitatori pe platforma incorporata in site-ul Orange. Peste 250 de vizitatori au fost obtinuti in sa zicem 5 zile, in restul zilelor rezultatele fiind ca ale unui site mort care mai primeste cateva vizite din Google.
In timpul prezentarii a fost subliniat si faptul ca 30 de voturi a avut cea mai buna poveste si ca pe parcursul campaniei a fost modificat mecanismul. Tot din statistici se observa ca cei mai multi oameni care au accesat site-ul au fost tinerii intre 18 si 35 de ani, totusi m-as fi asteptat sa fie interesati si parintii copiilor care citesc Printesa urbana, dar nu se pricep sa utilizeze un smartphone.

La prezentare agentia a fost foarte multumita de rezultatele obtinute si au anuntat ca Orange va organiza o a doua etapa a proiectului care implica workshop-uri in 5 orase din tara in luna aprilie: Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi si Timisoara – timp de 4 luni.

Acum nu stiu daca agentia, bloggerii sau compania sunt de vina pentru rezultatele asa mici din campanie. Cred ca daca sumele investite in bloggeri, erau investite in Facebook Ads sau intr-o reclama la Magic FM/Europa FM etc. aduceau mult mai multi vizitatori. Poate bloggerii nu au fost alesi corespunzator, poate perioada nu a fost aleasa tocmai bine, poate canalele de comunicare nu au fost alese corect, cert este ca 400 de vizitatori pe zi este un rezultat rusinos si nicidecum un model de best practice asa cum a fost prezentat.

Poate doar in opinia mea este un esec, dar vad ca si Orange considera ca acest proiect a fost unul foarte reusit.

O a doua etapa a proiectului va avea loc in luna aprilia in magazinele Orange din 5 orase.
Inscrierile se fac pe site-ul orange.ro/parintilascoala sau in orice Orange shop.

Replica Golin:

Obiectivul principal al campaniei #parintilascoala a fost acela de a lansa o discutie despre nevoile parintilor in interactiunea cu tehnologia, prin povesti stranse de la copii.

In aceasta campanie ne-am concentrat foarte mult pe rezultate calitative, pe care le-am si obtinut – sa strangem povesti relevante din partea tuturor celor care au rezonat cu campania pe hashtagul #parintilascoala, indiferent ca se inscriau prin comentarii pe Facebook sau bloguri sau direct in platforma.

Vizitele in platforma erau un scop secundar, ne-a interesat sa identificam povestile, mai ales.

Si am facut asta abordand in campanie oameni potriviti, care scriu des despre parinti in social media si care au adus plus-valoare si multe inscrieri.

Un singur comentariu mai am de facut, s-a pus accent pe calitatea povestilor incat acestea au disparut de pe site.
Sper ca proiectul va ajunge la urechile parintilor odata cu aceasta noua etapa, prin intermediul Orange shop-urilor.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

One Reply to “Rezultatele campaniei #parintilascoala de la Orange”

  1. Se puteau oferi cartele de reincarcare sau un anumit credit pentru a stimula un pic interactiunea pe site costurile fiind aproape 0 pentru orange. Sau poate ca organizatorii voiau sa vada ce interactiune se obtine fara o stimulare financiara sau de alta natura. Well, au vazut acum 😀

Comments are closed.