Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Primul smart shop Orange deschis la Cluj

2 min read

Orange.smart .shop2

Romania este prima tara in care Grupul Orange a decis sa lanseze conceptul de smart shop. Orange se afla la un al doilea experiment dupa ce Orange Concept Store, situat in incinta magazinului Muzica de pe Calea Victoriei, a fost inchis in septembrie 2012. Primul smart shop Orange a fost lansat in Cluj Napoca pe Bd. 21 Decembrie 1989 si va fi deschis publicului larg incepand din 20 martie.

In acest magazin clientii Orange vor gasi un birou de operatiuni rapide, un Care Center pentru verificarea pe loc a terminalelor nefunctionale, iar cei care doresc operatiuni mai complexe se pot juca pe Playstation, pot pedala pe o bicicleta statica, pot urmari programele transmise prin Orange TV, pot testa cele mai noi si mai inovatoare accesorii disponibile la Orange, precum si o gama larga de telefoane si tablete pana la finalizarea operatiunilor. Ce este de remarcat este ca in noul Orange shop clientii primesc bon de ordine direct prin sms, iar contractele se semneaza in format electronic. Cu acordul lor, clientii pot fi fotografiati la intrarea in magazin pentru a fi recunoscuti de reprezentantii Orange, iar clientii la randul lor pot vedea pe ecranele din magazin poza angajatului Orange care urmeaza sa le ofere asistenta.

O alta noutate este masa digitala, la care, cu ajutorul unui reprezentant de vanzari, clientii persoane fizice isi pot configura propriul abonament, alegand serviciile si resursele pe care le considera potrivite. Clientii persoane juridice au zone special amenajate in care pot discuta cu reprezentanti de vanzari dedicati despre solutii personalizate pentru afacerile lor. La Orange shop, clienti pot testa un numar impresionant de peste 600 de accesorii, peste 50 de gadgeturi wearable de la Samsung, Sony, LG, Fitbit, Jawbone, Withings, Mio, iHealth si MyKronoz, cele mai noi casti Samsung, Marshall, Frends, Sony, Parrot, Beats, precum si boxe Logitech, Sony si Samsung. Clientii pot comanda produse expuse folosind aplicatia Contul meu Orange direct de pe telefonul mobil, fiecare produs avand in dreptul sau un QR code pe care clientul va trebui sa il scaneze. Ulterior produsul va fi achitat si ridicat direct de la caserie.

De asemenea, pentru a scurta timpul de asteptare al clientilor in magazin, personalul a fost marit considerabil, de la 11 la 17 de reprezentanti. Orange estimeaza ca aproximativ 1200 de clienti vor vizita acest nou magazin zi de zi, o cifra destul de optimista in opinia mea.

„Strategia noastră pentru următorii 5 ani, „Essentials2020”, este construită în jurul clientului şi dorinţei de a-l conecta cu ceea ce este esențial pentru el, prin intermediul unei experienţe incomparabile. Vom continua în acelaşi ritm susţinut, cu planuri de a investi aproape o jumătate de miliard de euro până la sfârșitul anului 2018. Noul concept de smart shop este un exemplu ce ilustrează această strategie. Le propunem clienților un spațiu inovator şi o călătorie digitală completă, în care să poată descoperi toate avantajele pe care tehnologia le poate aduce în viaţa de zi cu zi.” a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.

Intregul eveniment de lansare poate fi vizionat mai jos:

Grupul Orange a ales Romania deoarece la noi avut loc numeroase lansari in premiera, precum tehnologia EDGE, primul apel HD Voice international, tehnologia Passpoint sau recentul stick Orange TV care a fost prezentat la Barcelona in cadrul Mobile World Congress cu 3 saptamani in urma. Magazine smart shop se vor deschide si in Franta, Spania si Polonia.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.