LG G Flex 2 vs Samsung Galaxy S6 Edge – comparatie intre telefoanele cu ecran curbat ale momentului

Autor: -

In acest articol si in clipul video voi sublinia principalele diferente intre cele doua telefoane ale momentului cu ecrane curbate LG G Flex 2 si Samsung Galaxy S6 Edge.
LG G Flex 2 este la a doua generatie cu dimensiuni mai reduse fata de primul Flex, ecranul avand 5,5 inch ca si LG G3. Procesorul Qualcomm Snapdragon 810 si-a facut debutul pe acest model. Acesta nu se incinge cum circulau anumite zvonuri si acum se regaseste si pe HTC One M9. Samsung Galaxy S6 Edge este cel mai bun telefon de pe piata in acest moment, dar imi voi achizitiona un Galaxy S6 deoarece nu am nevoie de partea curbata. Totusi, si in clip si in comparatia de mai jos am incercat sa fiu impartial si sa zic si bune si rele pentru ca voi, cei care cititi acest articol sa faceti alegerea corecta. Voi compara functiile comune si nu voi trata functiile speciale ale ecranului curbat de pe Galaxy S6 Edge.
Am avut LG G Flex 2 in teste de la Vodafone, iar Samsung Galaxy S6 Edge l-am primit de la Samsung Romania.

LG G Flex 2 vs Samsung Galaxy S6 Edge

LG G Flex 2 are un display de 5,5 inci, in timp ce, Samsung GALAXY S6 Edge are un display de 5,1 inci. G Flex 2 aluneca in mana, dar daca ai mana mare nu il vei scapa; Galaxy S6 Edge sta foarte bine in podul palmei datorita muchei din aluminiu si sta chiar mai bine si decat iPhone 6 in mana.

CONSTRUCTIA – LG G Flex 2 are pe spate o suprafata  care se autovindeca, fata de primul G Flex, pe spate nu se mai strange praful. In schimb, Samsung GALAXY S6 are ecranul si spatele protejat cu sticla Gorrilla Glass 4, dar daca il scapi pe jos pe lateral nu stiu daca va rezista. G Flex-ul datorita formei curbate spre interior, ecranul acestuia este protejat un pic la un socul direct cu o suprafata plata.

ECRAN – Display-ul de pe Samsung Galaxy S6 Edge este cel mai bun de pe piata-au scris mai multe site-uri de specialitate, iar culorile se vad foarte natural. Rezolutia de pe S6 Edge este 2560 x 1440 pixeli, in schimb ce pe LG G Flex rezolutia este Full HD.

BATERIA – La LG G Flex 2 ai semiacces la bateria de 3000 mAh, in schimb modelul Galaxy S6 Edge nu ofera deloc acces la bateria de 2600 mAh, care este un pic mai mare fata de cea de pe modelul Galaxy S6.
Bateria de pe Samsung GALAXY S6 are o autonomie de o zi, iar cea de pe LG G Flex 2 de doua zile. Atuul Samsung este ca noile modele se pot incarca folosind un incarcator wireless si au si o functie de incarcare rapida, dupa 10 minute de incarcare obtinandu-se aproximativ 4 ore de utilizare.

SLOTURI – Pe LG G Flex 2 putem adauga un card micro SD, in timp ce pe modelele Galaxy S6 nu mai exista un acest slot. LG G Flex 2 are slot MicroSIM, iar modelele Galaxy S6 au NanoSIM ca pe iPhone 5/6.

MEMORIE – Samsung se lauda cu o memorie flash UFS 2.0 care ofera performanta uimitoare, vitezele de citire si scriere fiind mai mari decat cele obtinute pe o memorie de tip SSD. Cu toate acestea Samsung a renuntat la portul USB 3.0.
Modelul LG Flex 2 se comercializeaza in varianta de 16 GB, iar GALAXY S6 Edge este disponibil in variante cu 32, 64 si 128 GB memorie interna.

RAM – la capitolul memorie RAM GALAXY S6 Edge are 3 GB memorie RAM, iar LG G Flex 2 doar 2 GB si uneori mai agata prin meniu sau jocuri.

PROCESOR – Samsung GALAXY S6 se incinge, cu toate ca au existat zvonuri inainte de lansarea modelelor S6 cum ca procesorul Snapdragon 810 s-ar incinge pe modelele Samsung si de aceea Samsung ar fi optat pentru procesoarele proprii Exynos. Pe LG G Flex 2, procesorul Snapdragon 810 nu se incalzeste mai deloc chiar si atunci cand te joci.

CAMERA FOTO – Camera de pe modelele GALAXY S6 este cea mai buna in acest moment si se poate accesa foarte repede in doar 0,7 secunde prin doua apasari pe butonul meniu-cateva comparatii cu iPhone 5 gasiti aici. G Flex 2 are un stabilizator optic de imagine si o tehnologie de pe SLR-uri – Laser Auto Focus care ajuta camera sa focalizeze pe subiecti mult mai repede si mai precis. Camera de pe LG G Flex 2 se poate actiona apasand pe butonul volum sus situat pe spatele telefonului, iar pe modelele GALAXY S6 atingand senzorul de amprenta.

SOFT – Pe ambele modele avem Android 5 insa exista cateva diferente sesizabile intre interfetele celor doua modele. In general pe modelele noi de la LG se poate seta ordinea butoanelor si chiar se pot adauga butoate precum cel care trage in jos bara de notificari, butoanele de pe GALAXY S6 sunt fixe sub ecran.

Functia multiwindow este disponibila pe ambele modele si este cea mai importanta functie de pe telefoanele Android in comparatie cu celelalte platforme mobile. Pe LG G Flex 2 se pot afisa simultan cate doua aplicatii doar din cele de la Goole. Pe noile modele GALAXY S6 aceasta functie este mult mai complexa putandu-se afisa simultan pe ecran aplicatii precum Facebook, Facebook Messenger, Instagram, Twitter sau Dropbox.

PRET

LG G Flex 2 este disponibil la liber la Vodafone pentru 534 euro si la 224 euro impreuna cu abonamentul RED 39.

Samsung GALAXY S6 Edge in varianta cu cea mai mica memorie de 32 GB este disponibila la liber la Vodafone la pretul de 860 euro si la 500 euro impreuna cu abonamentul RED 39.

Va recomand sa achzitionati unul din cele doua modele de la operator mai ales pentru asigurarea mobila, deoarece sunt doua device-uri foarte scumpe, iar o asigurare premium asigura si inlocuirea dispozitivului in cazul in care se sparge ecranul.

La final alegerea va revine voua-daca iti doriti un telefon din plastic cu un ecran mai mare si o autonomie mai buna, sau un telefon din metal si sticla cu un ecran mai bun si un pic mai mic dar cu autonomie mai mica.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*