Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

You – oferta Vodafone pentru tineri nascuta din Indygen

2 min read

11209746 1590447467901475 3511840923999999155 n

In luna ianuarie semnalam o oferta Vodafone care concura cu oferta Indygen si care anticipa inchiderea proiectului. Acum este oficial – proiectul Indygen se inchide, iar Vodafone incearca sa atraga clientii Indygen, dar si tinerii cu varsta sub 20 de ani in noul program pentru tineri You care inlocuieste programul Youth. In randurile de mai jos voi face o mica trecere prin istoria a proiectului Indygen, voi vorbi despre oferta dedicata celor care au cartele Indygen active si despre noul program You, care vrea sa aduca la un loc comunitatea tinerilor printr-o aplicatie de mobil, dar si prin alte activari.

Prin vara lui 2013 Tudor Ghiurca, un tanar care lucrase pentru branduri precum Unilever si Grolsch, lansa impreuna cu o echipa tanara proiectul Indygen care cuprindea o oferta telecom si o platforma video de dezvoltare personala. In spatele proiectului se afla un operator MVNO care se folosea de infrastructura retelei Vodafone (numere de telefon cu prefix 0799 care beneficiau de convorbiri nelimitate in interiorul retelei Indygen si care se incarcau precum o cartela normala prepay).

De mentionat cateva milestone-uri ale proiectului Indygen:
– singurul operator MVNO care a rezistat aproape 3 ani in Romania.
– platforma video de dezvoltare personala disponiblia exclusiv celor care aveau activata oferta Indygen in care au fost implicate asociatii precum CROS, Scoala de Valori, HUB Bucuresti, AIESEC, Ideo Ideis si Cristi Vasile (Igu).
– sistem de promovare a serviciului in randul tinerilor prin mici comisioane oferite celor care distribuiau cartelele Indygen. Foarte tare ideea prin care puteai gasi un vanzator aflat in apropiere prin intermediul unei aplicatii de mobil, pacat insa ca nu a prins.
– lansarea primei oferte de date care oferea practic internet nelimitat timp de aproape 1 luna.

Astazi daca veti intra pe site-ul Indygen veti fi notificat ca proiectul se inchide de tot pe 15 iunie, iar cei inscrisi in Indygen care au varsta sub 20 de ani pot beneficia de noua oferta pentru tineri – You – prin portarea numarului in reteaua Vodafone. Cei care au peste 20 de ani si doresc sa se porteze in reteaua Vodafone vor primi gratuit in prima luna o optiune care include convorbiri nationale nelimitate, 200 minute internationale catre fix si mobil in UE si 1,5GB, dupa prima luna optiunea fiind disponibila la pretul de 6 euro pe luna, oferta pe care va invit sa o alegeti (este asemanatoare cu oferta Nelimitat12, care este cea mai buna oferta prepay de pe piata a unui operator telecom). Pentru mai multe detalii despre portarea numarului in reteaua Vodafone urmariti instructiunile de aici sau sunati la 300 de pe numarul Indygen.

Oferta You pentru tinerii sub 20 de ani pastreaza elemente din programul Indygen. Se renunta la platforma video, dar pentru cei tineri, Vodafone a creat o platforma de socializare care poate fi accesata prin intermediul unei aplicatii pe mobil.

Oferta You

-2000 de MB/min sau SMS-uri nationale
-apeluri si SMS-uri nelimitate in reteaua Vodafone
-12 luni acces gratuit in aplicatia Zonga
-posibilitatea de a acumula pana la alte 1000 MB/min folosind aplicatia de mobil You

Tarif: 6 euro/luna

Oferta poate fi activata doar de tinerii cu varste intre 14 si 20 de ani (folosind CNP-ul) si este mult mai buna fata de vechile oferte Indygen/Vodafone Youth.

Pe langa oferta dedicata tinerilor Vodafone a lansat si o aplicatie de mobil unica prin care incearca sa aduca tinerii de pe Facebook intr-o noua retea de socializare exclusiv pe mobil folosindu-se si de geolocatie. Cei care utilizeaza aceasta aplicatie sunt rasplatiti cu puncte care se transforma in unitati pe care le pot folosi pentru a naviga pe internet sau pentru apeluri nationale. Cei care acumuleaza cele mai multe puncte pot castiga premii zilnice, cum ar fi casti Skullcandy, boxe portabile JBL si brelocuri de localizare bluetooth Chipolo.

Premii-vodafone-you

In plus, utilizatorii pot castiga excursii de 3 zile, la Costinesti, in “Casa YOU”, pentru un grup de 6 prieteni, in perioada 1 iulie – 30 august.
Eu am instalat aplicatia, m-am autentificat folosind contul meu de Facebook, am primit cateva cereri de prietenie. In aplicatie mi s-au transferat de pe Facebook pasiunile si pot crea foarte usor evenimente la care pot invita prietenii din aplicatie.

Aplicatia You by Vodafone poate fi descarcata gratuit din Google Play si din App Store.

Campania de comunicare se va desfasura atat pe TV si online, cat si offline prin activari BTL in licee in principalele orase din Romania.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.