Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Gadget Week – saptamana 24-30 mai 2015 – ep 56

1 min read

gadget week saptamana 24 30 mai

Saptamana aceasta majoritatea stirilor care au circulat pe internet au fost legate de conferinta anuala Google dedicata dezvoltatorilor, insa tot saptamana trecuta s-a lansat LG G4 oficial in Romania alaturi de a doua versiune a smartphone-ului ultrarezistent Utok Dorel 2.

1.  Noutatile aunntate de Google sunt urmatoarele:
Google Brilo – un sistem de operare hibrid bazat pe Android prin care vom putea controla dispozitivele electronice din casa cu ajutorul telefonului mobil, chiar si prin comenzi vocale.
Google Photos va beneficia de o aplicatie separata unde vom putea stoca poze fara vreo limita de spatiu.
– In noua versiune Android M vom avea un sistem parental imbunatatit, impreuna cu un sistem de rating pentru aplicatiile din Google Play.
– In acest moment in Android Wear sunt disponibile 4000 de aplicatii pentru smartwatch-urile care ruleaza pe platforma Android, iar Uber va avea in curand o aplicatie pentru smartwatch-urile Android.
– Google va lansa un update si pentru aplicatia Google Maps care va permite navigarea offline pe distante mari, hartile urmand sa fie preincarcate pe o suprafata mult mai mare. Aceasta optiune va fi disponibila initial doar pentru cateva orase.

2. LG G4 a fost lansat si in Romania. Acesta poate fi comandat de pe eMAG la pretul de 2900 lei varaianta cu capac de plastic, 3100 lei varianta pe piele care vine impreuna si cu un capac pe auriu ambele modele beneficiind de o promotie , iar varianta dual-SIM poate fi comandata de pe site-ul QuickMobile la pretul de 3000 lei.

3. Utok a lansat modelul Dorel 2 un telefon cu taste care dispune de certificarea IP68 prin care acesta este rezistent la socuri provocate de caderi de pana la un metru si rezistent la scufundarea in apa de pana la 3 metri. Specificatiile complete le vedeti gasiti aici, telefonul costa doar 300 lei.

4. OnePlus Two urma sa fie anuntat pe 1 iunie insa zvonul nu s-a confirmat.

5. Gionee cunoscutul producator de telefoane mobile care fabrica si telefoane pentru producatorul roman Allview a lansat primul smartphone cu doua baterii, Gionee M5, care o ofera o autonomie de pana la 4 zile. Acumulatorul secundar va putea fi inlocuit fara a opri telefonul mobil.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.