Doar astazi mai puteti testa in premiera in Europa de Est, la cortul #Orange4U situat in Piata Universitatii, in intervalul orar 17.00 – 23.00, dispozitivul de realitate virtuala prezentat de HTC in primavara, odata cu noul HTC One la Mobile World Congress, despre care am vorbit la momentul lansarii aici.
HTC Vive este un sistem inovator de realitate virtuala dezvoltat de HTC in parteneriat cu Valve. Sistemul ofera cea mai captivanta experienta a unei casti VR prin tehnologia de urmarire la 360 de grade. Utilizatorii se pot ridica, merge prin camera si explora spatiul virtual, iar controllere wireless VR permit utilizatorilor sa inspecteze obiectele din orice unghi si sa interactioneze cu mediul inconjurator, integrandu-se perfect in realitatea virtuala.
Intregul dispozitiv este format din ochelarii VR care au numerosi senzori pe ei, insa nu au un smartphone atasat in fata ochilor precum ochelarii Samsung Gear VR (pe care, de asemenea, ii puteti testa in cortul Orange).
Sa detaliez un pic. HTC Vive inca nu este lansat pe piata, acesta urmand sa fie lansat in 2016 in SUA si mai tarziu sa fie adus in tara de catre HTC Romania ulterior urmand sa fie disponibil si la Orange. In prezent au fost distribuite 500 de unitati catre dezvoltatorii de aplicatii, iar in cortul din Piata Universitatii veti putea vedea 4 demo-uri.
Inainte sa va povestesc despre experienta pe care am avut-o aseara, trebuie sa mentionez faptul ca HTC Vive nu este un dispozitiv de sine statator, fiind conectat prin cabluri la un calculator cu putere de procesare mare, si conteaza nu atat procesorul, cat memoria RAM care ar trebui sa fie de aproximativ 16 GB si placa video de ultima generatie pentru a nu exista niciun fel de latenta.
Pe o lentila se proiecteaza o imagine la o rezolutie de 1080 x 1200 pixeli, la 90 Hz. Ochelarii contin, de asemenea, un giroscop si un accelerometru, pe langa foarte multi senzori laser. Dispozitivul poate fi folosit static, cand utilizatorul sta jos pe un scaun, asemenea dispozitivului Samsung Gear VR, si in picioare intr-un perimetru patrat cand sunt necesari si doi senzori cu tehnologie laser.
Acesti senzori creeaza un perimetru virtual patrat in interiorul unei incaperi de care utilizatorii vor fi perfect constienti cand poarta ochelarii.
In plus, fata de celelalte dispozitive VR de pe piata, HTC Vive va avea si doua telecomenzi pe baterii, prin care poti controla anumite animatii virtuale.
Demo-ul pe care l-am vazut a fost compus din 4 parti.
Initial, am fost ajutat sa fixez ochelarii pe cap, deoarece acestia sunt conectati la un PC si vreo 4 cabluri vor atarna tot timpul in spatele tau. Dupa aceea, mi s-a pus si o pereche de casti peste ochelari pentru a putea asculta instructiunile de la un trainer HTC adus de departe pentru acest eveniment. Calibrarea dispozitivului s-a facut foarte repede, prin ajustarea perimetrului, primind comenzi sa ma plimb in toate directiile pentru a vedea un zid virtual plin cu patratele care imi delimita zona de actiune a senzorilor. A urmat explicarea unor comenzi pentru telecomenzi si setarea acestora pentru dreptaci. Pe toata durata demo-urilor un reprezentant HTC m-a ghidat unde sa ma uit pentru a vedea cele mai frumoase imagini.
Primul demo a presupus crearea unor baloane prin apasarea unui buton folosind mana stanga si aruncarea acestor baloane cu ajutorul telecomenzii din mana dreapta.
In al doilea demo am fost teleportat pe o epava sub mare, unde puteam admira o multime de pesti mai mari si mai mici, impreuna cu epava unui avion prabusit.
In al treilea demo puteam desena virtual intr-un mediu 3D cu diferite fonturi, chiar si cu efecte de zapada. Oricand puteam sa sterg ce am desenat, iar la final exista chiar si optiunea sa salvez desenul realizat. Cu telecomanda stanga puteam naviga prin meniuri, iar cu cea dreapta puteam desena.
Al patrulea demo a presupus un joc, The Secret Shop, in care un animalut mi-a explicat unde ma aflu, dupa care am fost indrumat sa gasesc o luminita care mi-a oferit o vraja prin care puteam sa ma fac foarte mic. Aici recunosc ca m-am speriat un pic, intrand parca in pielea personajului Ant-Man.
Mai jos vezi toata aventura mea, cum m-am comportat pe toata durata demo-urilor. Nu am avut ameteli si mi-a placut foarte mult ca nu am avut nicio senzatie cum ca mi-as pierde in vreun fel echilibrul.
Toate aceste demo-uri dureaza cam 10 minute, asa ca iti recomand sa ajungi de la ora 17 pentru a te inscrie pe o lista de programari.
As vrea la final sa mai subliniez potentialul acestei inovatii in mediul de invatamant, in domeniul medicinei sau chiar al turismului. Un reprezentat al companiei HTC chiar mi-a dat acest exemplu – daca ai o agentie de turism le-ai putea arata posibililor clienti minunatiile ce le poti vedea in ocean.
HTC Vive a fost adus in Bucuresti de catre HTC Romania si a fost prezentat in week-end-ul 13-14 septembrie in Piata Universitatii in parteneriat cu Orange Romania.
Evenimentul #Orange4U marcheaza noua campanie de comunicare a brand-ului Orange in Romania, ce are ca mesaj Mai aproape de ce-i important pentru tine. Cu mai multe detalii despre noile oferte si servicii ale operatorului revin intr-un nou articol luni. Cortul Orange din Piata Universitatii va asteapta cu instalatii interactive, aplicatii, telefoane de ultima generatie, jocuri si cadouri surpriza pana pe 20 septembrie.
2 Replies to “Demo HTC Vive in Romania”
Comments are closed.