Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Testeaza Supernet 4G – Internet gratuit 2 zile de la Vodafone

2 min read

0002

Sa incep cu marea veste a saptamanii: in weekend-ul 12-13 septembrie, toti utilizatorii serviciilor Vodafone vor putea naviga pe internet gratuit si nelimitat, cu ocazia aniversarii de un an de Supernet™ 4G.

Clientii care nu au o cartela Vodafone vor putea solicita un SIM gratuit din orice magazin Vodafone sau al partenerilor pentru a testa reteaua timp de 2 zile oricand in perioada 14-18 septembrie. Trebuie sa solicitati un SIM 0 cu doua zile net nelimitat, setarea de Net Nelimitat urmand sa se faca automat de catre agentii din magazin.

internet-gratuit-vodafone

MONITORIZARE RETELEI

Sambata 12 septembrie 2015 intervalul 00.00-08.00

Traficul de date a crescut la nivelul intregii tari cu 10%-20% la nivelul intregii tari fata de un week-end obisnuit. In intevalele 00.00-02.00 si 04.00-06.00 s-a inregistrat cel mai mare trafic de date. Lumea este destul de matinala si nu prea imi explic de ce traficul nu a fost mai mare intre orele 06.00-08.00

Sambata 12 septembrie 2015 intervalul 08.00-12.00

Cresterea traficului de date in retea a avut o crestere de aproximativ 30% fata de un week-end obisnuit. judetele care au cea mai mare crestere dintre 35%-40% sunt Brasov si Timisoara.

Sambata 12 septembrie 2015 intervalul 12.00-14.00

Traficul de date a inregistrat o crestere intre 30% si 35% la nivelul intregii tari, in Bucuresti si Ilfov cresterea fiind intre 42%-47% fata de week-end-ul trecut.

In judetul Braila s-a inregistrat cea mai mare creste pe toata perioada zilei, spre finalul zilei traficul de date ajungand chiar la valori duble.

Sambata 12 septembrie 2015 intervalul 00.00-23.59

Traficul de date generat in retea a inregistrat o crestere de 39% in primele 24 de ore, cu un record de trafic la 21.40. A fost ziua cu recordul absolut in ceea ce priveste traficul de date, cu o crestere cu 30% fata de cel mai mare nivel inregistrat vreodata in retea (recordul a fost detinut pana acum de ziua de 20 august 2015).

La ora 20.00, am avut cel mai mare numar de utilizatori activi.

Continutul video a predominat, urmat de browsing si social media.

Duminica 12 septembrie 2015 intervalul 00.00-12.00

In Bucuresti si Ilfov s-au inregistrat cresteri de trafic de date de peste 50%, in fiecare ora. O crestere semnificativa s-a realizat si in judetele Timis, Prahova, Hunedoara, Dambovita, Galati, Braila si Arges.

Duminica 12 septembrie 2015 intervalul 12.00-15.00

Traficul de date a crescut cu doua procente fata de ziua de sambata.

In zona Bucuresti-Ilfov traficul de date a crescut cu peste 50% fata de duminica anterioara.

Judetele Arges, Calarasi si Prahova au avut cresteri al fluxului de date de aproximativ 60% la ora 15.00, fata de duminica anterioara, iar in Braila se inregistreaza in continuare un nivel inalt de consum de date.

Infografic

Vodafone-Infografic-Internet-Nelimitat

In cadrul conferintei de presa, Vodafone a anuntat si cateva cifre legate de traficul efectuat de utilizatorii retelei. Astfel:

  • Pentru conexiunile de date mobile, viteza de download a crescut cu 110%, in timp ce viteza de upload a avut un avans de 61%. Abia astept sa testez din nou vitezele retelelor 4G in Bucuresti in luna septembrie, la fel cum am facut si anul trecut aici.
  • La inceputul lunii septembrie, Vodafone va finaliza etapa de modernizare si extindere a retelei din Bucuresti. De la inceputul lunii August au fost inlocuite, sau imbunatatite sute de antene, inclusiv la nivel software. Totodata, Vodafone a implementat si upgrade-ul de retea 4G+, care va permite atingerea de viteze de descarcare de pana la maximum 225 Mbps (conform blocurilor de frecventa achizitionate de la ANCOM in urma licitatiei pentru frecventele 4G).
  • Urmatoarele zone in care Vodafone va moderniza reteaua sunt judetul Ilfov, Brasov, Constanta, Timisoara, Hunedoara si Deva.
  • 60 milioane de ore de video streaming acumulate intr-un an, in Supernet™ 4G/
  • Peste 100 milioane de conexiuni de internet au fost protejate zilnic, in Supernet™ 4G – peste 18 milioane de site-uri de tip “phishing” si 600.000 virusi au fost blocati, iar zilnic, au fost protejate 100 milioane de conexiuni de internet, prin SecurityPro 2.0. si MaxProtect.

date-supernet

Acoperirea Vodafone in luna Septembrie 2015

Acoperirea 4G de la Vodafone Romania cuprinde acum 2.500 de localitati si primele 100 de orase din tara. Totodata, reteaua 4G Vodafone Romania acopera toate cele 41 de resedinte de judet, in proportie de 100%. In plus, acoperirea 4G+ de la Vodafone Romania dispune de o implementare unica de spectru, oferind cea mai buna combinatie de viteze si acoperire indoor. Serviciile 4G+ sunt disponibile acum in noua orase: Bucuresti, Brasov, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Craiova, Galati si Ploiesti. Vodafone isi extinde acoperirea la 64 de tari din intreaga lume, in care utilizatorii sai au acces la serviciile de roaming 4G, fara costuri suplimentare fata de tarifele curente de roaming.

Acoperire-roaming-Vodafone

Ce reprezinta tehnologia Supernet™ 4G

Supernet™ 4G este o combinatie unica de algoritmi, tehnologii si frecvente, ce poate fi folosita in diverse scopuri. Initial, au fost marite vitezele pentru toti clientii si a continuat cu o stabilitate superioara a conexiunii de internet, pentru streaming si browsing optimizat.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

6 Replies to “Testeaza Supernet 4G – Internet gratuit 2 zile de la Vodafone”

  1. Nu te supăra ca-ti zic, stiu suna foarte frumos tot ce ai scris mai sus. Dar suna frumos doar teoretic. Merge asa de prost netul la Vodafone, ca daca nu m-ar retine ceva anume (si nesimtirea call centerului de la Orange), as pleca instant la Orange. Folosesc un Nokia Lumia 920 cu 4G activat (sim de 4G) in orasul Constanța. Un tovarăș cu un Htc, mult mai vechi decât telefonul meu, m-a umilit cu netul lui…pe Oranj. 4g-ul meu mergea ca 3g-ul lui. Sunt putine orase cu 4G pe Vodafone, si acelea cu foarte multi utilizatori pe antena probabil încât simti ca trebuie sa stai la coadă ca sa poti sa zbori pe internet.

    1. In Cluj si Vama Veche 4G-ul a functionat perfect pe Vodafone. Eu o sa incerc sa refac testele de viteza intre Orange si Vodafone intr-o saptamana sa vad cum au evoluat vitezele. Pentru Constanta nu stiu cum merge reteaua.

  2. stefan dami si mie un cod tip sms ca sa imi pun internet nelimitat asa cum e la vodafone pe cartela unde e minunte nelimitate in orce retea

Comments are closed.