Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Apel Wi-Fi in reteaua Orange pentru posesorii de Samsung Galaxy S6 si S6 Edge

1 min read

apel wi fi 1

Pe 14 Septembrie, Orange a lansat in premiera in Romania, dar si la nivelul grupului, serviciul apel 4G (VoLTE) prin care posesorii telefoanelor Samsung GALAXY S6 si S6 Edge puteau initia si primi apeluri HD fiind conectati la reteaua 4G a operatorului, fara a se trece pe reteaua 3G, asa cum se intampla pe celelalte smartphone-uri de pe piata.

In data de 16 decembrie Orange a lansat serviciul apel Wi-Fi, care este bazat pe tehnologia voice over Wi-Fi. Serviciul este integrat nativ pe telefoanele Samsung GALAXY S6 si S6 Edge si nu aveti nevoie de instalarea unei aplicatii terte pentru utilizarea serviciului.

Practic, daca sunteti intr-un bloc unde nu aveti semnal din cauza peretilor grosi sau intr-o cabana intr-un loc izolat si dispuneti de o conexiune Wi-Fi, telefonul va putea initia si primi apeluri fara intreruperi, la calitate HD, interlocutorul neavand nevoie de o conexiune similara Wi-Fi. In spate, de fapt, telefonul se conecteaza prin internet la centrala Orange, care face legatura mai departe cu persoana apelata. Spre deosebire de Face Time audio, serviciul de pe dispozitivele iPhone, prin apelul Wi-Fi veti putea suna pe oricine fara a efectua vreo setare speciala, iar aceste apeluri se vor consuma din minutele incluse in abonament.

O solutie asemanatoare de tip VoIP (voice-over IP) este oferita si de RCS-RDS prin aplicatia Digi Oriunde. Acest serviciu este asemanator cu solutia oferita de Skype (care ofera apeluri internationale catre numere fixe si mobile direct din aplicatie) si este foarte util atunci cand abonatii RCS-RDS se afla in afara tarii si dispun de o conexiune la internet.

Revenind la operatorul Orange, trebuie sa mentionez ca acest serviciu este util si pentru operator, deoarece atunci cand clientii sunt conectati la retelele Wi-Fi se descongestioneaza si reteaua 3G/4G a operatorului.

Cum activez serviciul apel Wi-Fi

Momentan, serviciul este in perioada de teste si este disponibil doar pe telefoanele Samsung Galaxy S6 si S6 Edge care au instalate ultimul update lansat pe 15 decembrie pentru reteaua Orange. Activarea serviciului se face printr-un SMS gratuit la numarul 232.

apel-wi-fi-orange

Dupa primirea mesajului de confirmare trebuie sa resetezi telefonul si sa selectezi din meniul Setari -> Wi-Fi Calling, optiunea Wi-Fi only. Nici nu prea stiu care este rolul celorlalte doua optiuni. Odata testat acest serviciu puteti oferi si un feedback celor de la Orange completand chestionarul disponibil aici.

Singurele dezavantaje pe care le-am observat, au fost atunci cand am avut semnal slab Wi-Fi, convorbirea uneori s-a intrerupt, iar in timpul apelului prin tehnologiile apel Wi-Fi sau VoLTE nu pot apela numerele scurte, operatiune pe care o pot efectua cand sunt conectat pe reteaua 3G.

Va sfatuiesc sa activati acest serviciu inainte de anul nou pentru ca la 12 noaptea sa nu prindeti reteaua blocata 🙂

P.S. Faceti update la ultima versiune de Android pentru a beneficia de optiunea Live Broadcasting direct pe YouTube.

live-broadcast-s6

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

4 Replies to “Apel Wi-Fi in reteaua Orange pentru posesorii de Samsung Galaxy S6 si S6 Edge”

  1. Salut. Pe un android oreo samsung s7 crezi ca o pot activa? O am im notification panel dar e greyed out ?

  2. Buna!
    Cind mi-am cumparat telefonul SAMSUNG GALAXI J4 CORE…fara sa vreau am DEZACTIVAT APELUL WI-FI…..
    Te rog mult…ma poti indruma cumva pentru a O PUTEA REINSTALA INAPOI?!
    ITI MULTUMESC MULT SI CU FESPECT!

Comments are closed.