Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Gadget Week – saptamana 31 ianuarie – 6 ianuarie 2016 – ep 91

2 min read

gadget week saptamana 31 ianuari

Se apropie Mobile World Congress asa ca o sa tot scriu zilele acestea articole despre cel mai mare targ anual care are loc in Barcelona. Si anul acesta ajung pentru a cincea oara consecutiv, dar fara Victoria in acest an. Urmariti si canalul Victoriei de YouTube fiindca ea va face materialele video de la MWC, iar eu voi pune articole si voi transmite pe Periscope.

Stirile saptamanii 31 ianuarie – 6 ianuarie 2015:

1. LG G5

Zvonurile legate de LG G5 sugereaza ca viitorul flagship va avea doua camere pe spate una de 8 MP si alta de 16 MP. A doua camera ar putea ajuta la realizarea pozelor defocalizate sau pentru realizarea pozelor pe timp de noapte.
In continuare urmatorul model LG va avea un slot pentru cardul SD, conector USB Type-C, o noutate ar fi mutarea butoanelor de volum si power de pe spate pe lateral. Cel mai interesant zvon este legat de capacul de pe spate care ar urma sa fie inlocuit cu un capac in partea de jos a telefonului. LG G5 va introduce pentru prima data un cititor de amprenta.

Lansarea va avea loc pe 21 februarie in jurul pranzului si voi incerca sa fac live blogging sau live stream pe Periscope unde puteti sa imi puneti intrebari live.

2. Samsung Galaxy S7 si S7 Edge

Samsung Galaxy S7 va fi prezentat tot pe 21 Februarie, insa pe seara dupa LG G5.
Noua versiune va veni si in varianta Edge, ambele modele vor avea o baterie cu o capacitate mai mare, iar spatele va fi si el curbat asemenea modelului Note 5. Procesorul va fi Snapdragon 820 care va fi produs si in fabricile Samsung, slotul SD va fi reintrodus pe noile modele, tehnologia force touch de pe iPhone 6S si Huawei Mate P8 va fi disponibila si in ecranul noilor modele.

Tot in cadrul evenimentului de lansare din Barcelona va fi prezentata si o camera capabila sa captureze imagini la 360 de grade.

3. HTC One M10

HTC nu va prezenta noul model la MWC2016, acesta va fi lansat intr-un alt eveniment mai tarziu anul acesta. Viitorul model va avea un ecran de peste 5 inci la rezolutie quad-HD, se mai cunoaste un zvon despre camera principala care va fi imbunatatita, 12 MP ultrapixel.

4. nVidia lanseaza in Romania o solutie de realitate augmentata dedicata placilor video nVidia GTX. Sistemul se regaseste pe Oculus Rift si HTC Vive. Precomenzile pentru sistemul HTC Vive vor incepe pe 29 februarie. Aici puteti afla mai multe despre demo-ul HTC Vive din luna septembrie la care am luat eu parte.

5. Samsung Smart Trends Hub

Samsung a organizat evenimentul Smart Trends Hub unde a prezentat tehnologiile digitale disponibile in industria de retail de la noi si din afara. In cadrul evenimentului care a avut loc la sediul Samsung Romania (arpopo, cand eram ambasador Samsung adoram sa vizitez showroom-ul de la etajul 5), George Buhnici a prezentat impreuna cu reprezentantii Samsung solutiile digitale pe care Samsung le-a implementat in ultimii ani, dar si studiul GFK care prezenta trendul care va influenta modul in care consumatorii actioneaza. Din solutiile prezentate am scris si eu, aici, pe blog in trecut, despre aplicatia Zoniz care se foloseste de beacon-uri pentru a trimite diferite oferte vizitatorilor unui mall sau despre panoul interactiv de cumparaturi al celor de la Carrefour. Am atasat mai jos un tur video al dispozitivelor interactive de la Samsung care sunt in acest moment folosite si in magazinele din Romania:

6. Sony a lansat in cadrul unui eveniment care a avut loc la F64 camera video profesionala Sony PXW-FS5.

7. Sony a lansat la nivel international camera mirrorless A6000 cu cel mai rapid autofocus din lume la nivel global.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

One Reply to “Gadget Week – saptamana 31 ianuarie – 6 ianuarie 2016 – ep 91”

Comments are closed.